Par nolaidību apsūdzēts ārsts atsaka palīdzību insulta pacientei (13)

CopyLinkedIn Draugiem X
Palāta. Gulta.
Palāta. Gulta. Foto: Evija Trifanova/LETA

Lielu rezonansi mikroblogošanas vietnē "Twitter" izsaukuši dzejnieces Ilzes Spergas pagājušā naktī veiktie ieraksti - Rēzeknes slimnīcas ārsts Georgijs Tihonovs atteicies slimnīcā uzņemt Spergas māti, pacienti ar acīmredzamām insulta pazīmēm, vēsta Panorāma. Vēlāk pacientei Daugavpils slimnīcā citi mediķi konstatējuši insultu.

Par Rēzeknes slimnīcas ārstu Georgiju Tihonovu Latvijas Televīzija vēstīja pirms četriem gadiem - toreiz ārsts, par spīti tuvinieku raizēm, mājās nosūtīja infarkta pacientu, kurš dažu stundu laikā nomira.

Par šo gadījumu šobrīd rit tiesa. Tihonovs apsūdzēts par nolaidīgu ārsta pienākumu pildīšanu, bet darbu Rēzeknes slimnīcā turpina. Taču ir aizdomas, ka ārsts atkal izdarījis līdzīgu kļūdu: nepieaicinot neirologu, mājās aizsūtīta sirmgalve ar acīmredzamām insulta pazīmēm.

"Mamma, kas pa dienu ir staigājusi, runājusi skaidri, normāli, lāga nevar vairs paiet, vispār vairs nerunā, lūpu kaktiņi nošļukuši, seja nedzīva. Es Tihonovam prasīju, vai tas ir normāli, un tad viņš sāka man brukt virsū, ko es iedomājos, vai es esmu gudrāka par ārstiem, ja datortomogrāfijā tas neparādās, tātad nav.

Vienā mirklī viņš vilka nost halātu savu un deva man, nu, ja jūs esat ārsts. Savukārt medmāsa man ieteica sazināties ar Daugavpili," stāsta pacientes meita Ilze.

Daugavpils slimnīcā Ilzes mamma ievesta ap četriem no rīta, taču neirologa uz vietas nav bijis, bet māte ievietota novērošanas palātā. Ap pulksten 11:00 piesaistīta insulta vienība, kas konstatējusi insultu un prognozējusi, ka runas traucējumi pacientei varētu saglabāties.

Kā norāda atbildīgajā ministrijā, par ārsta sertifikāta atņemšanu var lemt tikai tiesa, līdz tam par speciālistu izvēli atbild ārstniecības iestāžu vadība.

Tikmēr Rēzeknes slimnīca uzskata, ka šajā gadījumā tika izdarīts viss iespējamais un ārsts rīkojies pareizi.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu