Pieci soļi, lai dušu pārvērstu relaksējošā SPA

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: depositphotos.com

Vannošanās cienītāji zina, ka vannas istabu var pārvērst mājas SPA – tīkamākai vannošanās pieredzei pieejami neskaitāmi produkti – vannas bumbas, putas un sāļi jeb viss relaksējošai, detoksa seansa cienīgai atpūtai. Kas paliek pāri tiem, kas mīl dušu? Lai gan dušas SPA nav ne tuvu tik trendīgs kā vannošanās, arī duša spēj sniegt vienlīdz relaksējošu SPA pieredzi kā prātam un ķermenim, tā garam.

Kā liecina veiktās aptaujas* rezultāti par vannošanās paradumiem Latvijā, trešdaļa iedzīvotāju ikdienā izvēlas dušu. Lai gan lielākoties aptaujātie dušai priekšroku dod tāpēc, ka tā sniedz iespēju ātri un ērti nomazgāties, tie novērtē ir arī patīkamo sajūtu, ko sniedz tekošs ūdens.

5 padomi, kā mājas apstākļos izbaudīt SPA cienīgu atpūtu prātam, ķermenim un garam.

Sagatavo ķermeni

Pirms kāpšanas dušā ieteicams veikt detoksējošu ķermeņa masāžu ar sausu birsti. Masāža ar sausu birsti šobrīd veselīga dzīvesveida pasaulē ir ļoti populāra. Tā uzlabo asinsriti, palīdz atbrīvoties no atmirušajām ādas šūnām un nepatīkamās “apelsīna miziņas” jeb celulīta.

“Ieteicams izvēlēties birsti no dabīgiem materiāliem, piemēram, maigiem zirgu sariem, kas vienlaikus efektīvi attīrīs un mīkstinās ādu, kā arī veicinās asinsriti. Labākam efektam masāžu jāsāk no pēdām, ar apļveida kustībām virzoties uz augšu. Lai uzlabotu ādas tekstūru un tvirtumu, pēc birstēšanās ieteicams parūpēties par ādu ar dabisku, mitrinošas un atjaunojošas iedarbības skrubi. Tas rūpīgi atbrīvo ādu no vecajām ādas šūnām un dziļākiem netīrumiem, sniedzot patīkamu masāžas efektu, kas uzlabo mikrocirkulāciju un apgādā šūnas ar skābekli. Tādējādi nogurusī āda atdzīvojas, kļūst jūtami gludāka un ir sagatavota iedarbīgākai mitrināšanai,” rekomendē skaistumkopšanas eksperte, ķīmiķe Jūlija Kuzņecova.

Radi noskaņu ar atbilstošu mūziku

Maiga, relaksējoša mūzika ir neatņemama SPA centra sastāvdaļa. Klausoties ūdens strūklu, putnu vai okeāna viļņu skaņās, iespējams sasniegt dziļu miera stāvokli, kas harmonizē prātu, garu un ķermeni. Līdzīgu efektu var panākt arī mājās, piemēram, mūzikas straumēšanas platformās Spotify vai Youtube, ierakstot atslēgvārdus “SPA music”. Starp dažādajām izlasēm ikviens atradīs sev piemērotu, nomierinošu skanējumu. Atliek vien nolikt skaļruni vannas istabā un radīt atbilstošo noskaņu.

Pievieno relaksējošas smaržas

Kā skaidro speciāliste, aromterapija izsenis ir zināma ar savām dziednieciskajām un relaksējošām spējām – tā palīdzēs atslābināties, līdzsvarot enerģiju un uzlabot garastāvokli. Sajūtu daudzveidībai arī dušas SPA pieredzē iekļauj savu mīļāko aromātu. Līdz ar karstu, tekošu ūdeni brīdī, kad radies ūdens tvaiks dušā, sausā vietā novieto aromātisku vannas bumbu. Uzpilini uz tās nedaudz ūdens, lai atraisītu smaržu buķeti.

Parūpējies par eksotiskām dekorācijām

Ir pierasts telpaugus redzēt virtuvē, dzīvojamā telpā un guļamistabā. Tad kāpēc šķiet dīvaini redzēt telpaugus dušas telpā? “Tādiem dekoratīvajiem augiem kā orhidejām un papardēm patīk mitrums un nav nepieciešams pārāk daudz saules gaismas, tāpēc tie labi iederēsies arī dušas telpā, radot SPA līdzīgu atmosfēru, kas uz mirkli ļaus sajusties kā tropu mežā. Turklāt augi palīdzēs palielināt skābekļa daudzumu telpā un uzlabot gaisa kvalitāti,” skaidro Jūlija Kuzņecova.

Palutini sevi arī pēc dušas

Luksusa SPA atpūtas centri savus apmeklētājus parasti ieģērbj mīkstos halātos un čībās. Līdzīgu pieredzi var uzburt mājas apstākļos, iegādājoties jaunu, greznu halātu ar pieskaņotām čībām, ko uzvilkt ikreiz pirms un pēc došanās dušā.

“Ādai vispatīkamākie un maigākie būs organiskās kokvilnas halāti un dvieļi, kas krāsoti, lietojot videi draudzīgas krāsvielas, un nesatur smagos metālus, hloru un formaldehīdus. Šādi ietērpi būs droši pat visjutīgākajai ādai,” rekomendē Jūlija Kuzņecova, piebilstot, ka atmosfēras pastiprināšanai halātu un dvieļus var novietot uz dvieļu žāvētājiem, lai tie, uzvelkot pēc dušas, būtu silti un sniegtu mājīgu sajūtu.

* Aptaujas veicējs kosmētikas ražotājs STENDERS.

Raksts tapis sadarbībā ar STENDERS. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu