Interjera priekšmets vientuļniekiem - emocionāls puķupods

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Instagram/lua.planter

Īsteniem dārzkopības lietpratējiem, jau paskatoties vien uz saviem telpaugiem, būs skaidrs, kas nepieciešams zaļajām radībām, tomēr ne visiem piemīt tādas prasmes. Luksemburgas dizainers Vivjens Millers ar savu dizaina kompāniju "Mu Design" ir radījis neparastus puķupodus ar animētām emocijām, kas pavēstīs par auga labsajūtu tā īpašniekiem. 

Neparastie puķupodi jeb tā sauktie "gudrie podi" ir aprīkoti ar 15 dažādām animētām emocijām, kas sniegs priekšstatu, kā jūtas podā iestādītais telpaugs. Ar emociju palīdzību puķupods auga īpašniekiem pavēstīs, kas nepieciešams telpaugam - vai tas ir jāaplaista, tam ir pārāk auksts vai karsts, vai arī tam ir pārāk maz saules gaismas. Tāpat puķupoda emocijas reaģēs uz kustībām - kad neviena nebūs līdzās, auga emocijas "gulēs", bet, tiklīdz tas sajutīs kustību, tas sāks reaģēt. Šādā veidā dizainers ir radījis virtuālu mājdzīvnieku jeb augu, kas ar digitālām emocijām spēs komunicēt ar savu saimnieku. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lua (@lua.planter) on

Puķupoda iekšienē ir iebūvēti vairāki sensori, kas mēra augsnes mitrumu, gaismas daudzumu un temperatūru. Puķupoda elektronika ir savienojama ar speciālu aplikāciju, kurā ir jānorāda auga šķirne un suga, kā arī saimnieka auga kopšanas paradumi, piemēram, augus laisti no rītiem. Aplikācija automātiski aprēķinās konkrētajam augam optimālo mitruma līmeni, temperatūru un saules gaismas nepieciešamību.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lua (@lua.planter) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu