Valsts autoceļu ikdienas uzturēšanā ieguldīti gandrīz 20 miljoni eiro

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Šogad VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” (LAU) apjomīgākos autoceļu ikdienas uzturēšanas darbus - segumu uzturēšana, satiksmes organizēšana, autoceļu kopšana, kā arī satiksmes pārvadu, caurteku un gājēju tuneļu uzturēšana - veicis 19,9 miljonu eiro apmērā, portāls TVNET uzzināja LAU. 

Bedru remontdarbi uz melnā seguma autoceļiem veikti 279 tūkstošu kvadrātmetru apjomā, grants ceļu greiderēšana - 52,7 tūkstošu kilometru garumā, bet grants segumu iesēdumu un bedru remonts veikts 90 tūkstošu kubikmetru apjomā.

Tāpat kā pērn, arī šogad ūdens atvades sistēmas sakārtošana īpaši autoceļu posmos, kuros pavasarī un rudenī šķīdoņa dēļ ir apgrūtināta ceļa caurbraucamība, izvirzīta par vienu no prioritātēm.

Grāvju tīrīšana veikta 116 584 kubikmetru apjomā, bet nomaļu grunts uzauguma noņemšana 42 338 kubikmetru apjomā. Zāle pļauta vairāk nekā 4223 hektāru apjomā, bet krūmi griezti vairāk nekā 346 hektāru apjomā. Kopējās autoceļu kopšanas izmaksas ir vairāk nekā 3,7 miljoni eiro.

Uz autoceļiem ar asfalta segumu bedru remontdarbi veikti vairāk nekā 279 tūkstošos kvadrātmetru. Uz autoceļiem ar grants segumu greiderēšana veikta 52 730 kilometru garumā, iesēdumu un bedru remonts 90 tūkstošu kubikmetru apjomā, savukārt dilumkārta jeb greiderējamā kārta atjaunota 2862  apjomā. Kopumā valsts autoceļu segumu uzturēšanā ieguldīti vairāk nekā 14,3 miljoni eiro.

Ievērojami līdzekļi bijuši nepieciešami arī satiksmes organizēšanai, izmaksām sasniedzot teju 925 400 eiro. Uzstādītas 3814 ceļazīmes un 4684 signālstabiņi. Satiksmes pārvadu, caurteku un gājēju tuneļu uzturēšanas izmaksas šogad sasniedz 434 381 eiro. Caurteku tīrīšana veikta 670 m garumā, bet bojāto caurteku nomaiņa veikta 1296 m garumā.

Atgādinām, ka autoceļu uzturēšanai arī turpmāk ikviens var sekot līdzi tiešsaistes režīmā aplikācijā Waze un VAS “Latvijas Valsts ceļi” mājaslapas kartē (www.lvceli.lv). Aicinām informēt par ceļu stāvokli VAS “Latvijas Valsts ceļi” Satiksmes informācijas centru, zvanot pa diennakts bezmaksas tālruni 8000 5555.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu