"Amber Grid" paraksta līgumu ar Polijas "Izostal" par cauruļu piegādi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Lietuvas dabasgāzes pārvades sistēmu operators "Amber Grid" ceturtdien parakstīja 31,9 miljonu eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, vērtu līgumu ar Polijas kompāniju "Izostal" par tērauda cauruļu piegādi Lietuvas un Polijas gāzesvadu starpsavienojumam (GIPL).

"GIPL projekta īstenošanā mēs sadarbosimies ar uzticamu Polijas kompāniju "Izostal", kurai ir ievērojama pieredze gāzes cauruļvadu projektu īstenošanā Eiropā un ārpus tās," norādīja "Amber Grid" ģenerāldirektors Sauļus Bilis.

"Šis būs pēdējā laikā lielākais gāzes infrastruktūras projekts Baltijas valstīs," viņš piebilda.

Gaidāms, ka pirmās caurules GIPL projektam tiks piegādātas rudenī, paziņoja "Amber Grid" vadītājs.

Kā vēstīts, jūnijā "Amber Grid" paziņoja, ka "Izostal" uzvarējusi starptautiskā iepirkumu konkursā un caurules piegādās par 31,9 miljoniem eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Kopumā konkursā par cauruļu piegādi piedalījās četras kompānijas. Uzvarētājs piegādās caurules 165 kilometru garajam un 700 milimetru platajam gāzes cauruļvadam Lietuvas teritorijā no Jauņūnu gāzes kompresijas stacijas Širvintas rajonā līdz Lietuvas un Polijas robežai Lazdiju rajonā.

Būvdarbus Lietuvā plānots sākt, tiklīdz būs parakstīti līgumi gan ar darbuzņēmēju, gan ar cauruļu piegādātāju. Plānots, ka starpsavienojumu ekspluatācijā nodos 2021.gada nogalē.

Visa starpsavienojuma kopējais garums sasniegs 508 kilometrus. Cauruļvada diametrs būs 700 milimetri, un pa to Baltijas valstu virzienā būs iespējams transportēt līdz 27 teravatstundām un Polijas virzienā - līdz 21 teravatstundai gāzes gadā.

Ar šo gāzesvadu Baltijas valstis tiks integrētas Eiropas Savienības vienotajā gāzes tirgū.

Iepriekš lēsts, ka GIPL projekta kopējās izmaksas sasniegs gandrīz 560 miljonus eiro.

"Amber Grid" GIPL projektu īsteno kopā ar Polijas pārvades sistēmu operatoru "Gaz-System".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu