Ukrainas aizturētā kuģa ekipāža atgriezusies Krievijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas Drošības dienesta aizturētā Krievijas tankkuģa “Nika Spirit” ekipāža atgriezusies Krievijā, ziņo aģentūra “Interfax”.

Kuģa ekipāža no Ukrainas vispirms devusies uz Moldovas galvaspilsētu Kišiņevu, no kurienes naktī uz piektdienu izlidoja uz Maskavu.

Kā ziņots, kuģi “Nika Spirit”, kuru iepriekš dēvēja “Neyma”, Ukrainas Drošības dienests aizturēja, jo tas 2018.gada novembrī tika izmantots, lai bloķētu Kerčas šaurumu, kad to centās šķērsot ukraiņu karakuģi.

Toreiz Krievijas robežsardze aizturēja 24 Ukrainas jūrniekus, kuri joprojām atrodas apcietinājumā.

Ukraina kuģi uzskata par lietisko pierādījumu Ukrainas kuģu sagrābšanas lietā.

“Nika Spirit” ekipāža atbrīvota bez jebkādu apsūdzību izvirzīšanas.

Kuģa kapteinis Iļja Drobjazko izteicies, ka nesniegs liecības Ukrainas tiesā, jo viņš neesot liecinieks lietā par konfliktu Kerčas šaurumā.

“Mēs neko neesam pārkāpuši – nedz Ukrainas, nedz Krievijas likumus,” viņš piebilda.

Kā ziņots, pagājušā gada 25.novembrī Krievijas bruņotie spēki Kerčas šaurumā, kas savieno Melno jūru un Azovas jūru, sagrāba trīs Ukrainas jūras spēku kuģus, kas tika aizvesti uz Kerčas ostu Krievijas okupētajā Krimā. Sagūstītos 24 ukraiņu jūrniekus, no kuriem trīs bija ievainoti, Krievija nogādāja Maskavā, kur viņiem piemērots drošības līdzeklis apcietinājums saistībā ar apsūdzībām par nelegālu robežas šķērsošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu