Grieķijā piedāvā pārcelties uz salu ar apmaksātu dzīvošanu (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Wikimedia Commons

Daudziem dzīvošana uz teju vai vientuļas salas kādā siltā un eksotiskā vietā skan kā neaizsniedzams sapnis. Taču ļoti iespējams, dažiem veiksminiekiem šī nav tikai fantāzija, bet pavisam reāls notikums. Kāda grieķu sala Antikrita piedāvā ārvalstu un vietējām ģimenēm apmesties uz dzīvi teju dzīvības pamestajā salā.   

Lai veicinātu salas apdzīvotību, grieķu salas Antikritas pārvalde ir nolēmusi sniegt ģimenēm atbalstu dzīves sākšanai. Salas piedāvājumā ietilpst mājoklis, bezmaksas zemesgabals un ikmēneša subsīdijas 500 eiro apmērā par pirmajiem trīs nodzīvotajiem gadiem salā.  

Foto: Wikimedia Commons

Teju vai pamestā sala atrodas samērā tuvu tūristu iecienītajai Krētai - vien 20 kilometru attālumā. Salu aptver kristāldzidrs jūras ūdens, bet krasti šeit ir klinšaini - teorētiski salai arī būtu jābūt tūristu magnētam, taču te pagaidām dzīvo vien 24 iedzīvotāji. Lai Antikritas sala neizmirtu, vietējās pārvaldes sadarbībā ar pareizticīgo baznīcu piedāvā citu vietu iedzīvotājiem pārcelties šurp. 

Šobrīd uz piedāvājumu atsaukušās četras ģimenes no Atēnām; tās jau šobrīd dzīvo uz salas un viņu dēļ atkal atvērta Antikritas skola. 

Antikritas salā ir tikai viens ciemats - Potamos. No ciema ostas ik dienas kursē kuģītis uz Krētu. 

Foto: Unsplash

Jāpiebilst, ka uz salas gan nevar dzīvot kurš katrs - potenciālajiem iedzīvotājiem ir jābūt pareizticīgo draudzē, kā arī speciālistiem būvniecībā, lauksaimniecībā vai zivsaimniecībā. Tāpat novērtēti tiks arī pavāri un konditori, kas būtu gatavi atvērt savu biznesu un piedāvāt augstas kvalitātes maltītes salas viesiem.   

Starp citu - nelielā saliņa ir vieta, kur 1901. gadā tika atrasts senākais analogais dators - Antikritas mehānisms. Tiek uzskatīts, ka šo ierīci ir izgudrojuši grieķu zinātnieki 150. - 100. g.p.m.ē. un tā tika paredzēta Saules sistēmas pētīšanai, astronomisko pozīciju prognozēšanai, aptumsumu kalendāram un arī olimpiāžu ciklu noteikšanai. 

Antikritas mehānisms 
Antikritas mehānisms Foto: Wikimedia Commons
Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu