Finanšu nozares asociācijas padomes priekšsēdētājas amatā iecelta Ieva Tetere

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Finanšu nozares asociācijas padomes priekšsēdētājas amatā iecelta "SEB bankas" valdes priekšsēdētāja Ieva Tetere, pavēstīja asociācijā.

Savukārt Finanšu nozares asociācijas padomes priekšsēdētāja vietnieka amatā iecelts "Swedbank" valdes priekšsēdētājs Reinis Rubenis.

"Līdz ar šīm izmaiņām asociācija uzsākusi praksi par padomes vadības ikgadēju rotāciju, tādējādi konsekventi turpinot ievērot labas pārvaldības augstākos standartus," norādīja asociācijā.

Šobrīd asociācijas padomē ir septiņi uz trim gadiem ievēlēti locekļi - bankas "Citadele" valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis, "Luminor Bank" Latvijas filiāles vadītāja Kerli Gabriloviča, "BlueOrange Bank" valdes priekšsēdētājs Dmitrijs Latiševs, "Attīstības finanšu institūcijas "Altum"" valdes locekle Inese Zīle, "UniCredit Leasing" valdes priekšsēdētājs Jevgenijs Belezjaks, kā arī Tetere un Rubenis.

Asociācijas padomes galvenie uzdevumi ir noteikt asociācijas stratēģiskos darbības virzienus, iecelt asociācijas valdes locekļus un asociācijas valdes priekšsēdētāju, kā arī veidot asociācijas nostāju un apstiprināt pozīcijas stratēģiski būtiskos jautājumos.

Asociācijā arī atzīmēja, ka padomes aktuālākais uzdevums ir izraudzīties un apstiprināt jaunu asociācijas valdes priekšsēdētāju, jo iepriekšējā asociācijas vadītāja Sanda Liepiņa ir atstājusi amatu.

Asociācijas ilgtermiņa uzdevumi nav mainīti - inovāciju un tehnoloģiju attīstības veicināšana gan finanšu sektorā, gan citās tautsaimniecības nozarēs, apmācības un profesionālo kompetenču stiprināšana, finanšu un digitālo prasmju attīstība gan nozares darbiniekiem, gan klientiem, kā arī augstāko atbilstības standartu ieviešana un pastāvīga pilnveide atbilstoši risku līmenim, un sadarbība ar kompetentajām valsts iestādēm finanšu noziegumu apkarošanā.

Šobrīd asociācija apvieno 34 biedrus un asociētos biedrus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu