"Rammstein" koncerta ieskaņās: viesnīcu cenas sasniedz mēneša īres maksu (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA/Edijs Pālens/Ekrānuzņēmums no AirBnb/Booking.com

Nav noslēpums, ka, tuvojoties lielākiem koncertiem, kuros uzstājas starptautiski pazīstami mākslinieki, viesnīcu numuriņu cenas strauji kāpj. Arī ilgi gaidītais vācu metālgrupas Rammstein koncerts nebija izņēmums - dažviet apmešanās kādā no Rīgas pilsētas viesnīcām vienai personai uz vienu dienu izmaksā teju tikpat, cik īre elitāram centra dzīvoklim. Tvnet sazinājās ar Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas izpilddirektori Santu Graiksti un noskaidroja astronomisko cenu iemeslu.  

Divu guļamistabu dzīvoklis Rīgas centrā - 1000 eiro par nakti, viena gulta Vecrīgas hostelī - 475 eiro, budžeta klases numurs - 400 eiro. Šādas cenas varētu pielīdzināt Ņujorkas, Londonas vai Honkongas viesnīcām, taču tik daudz par palikšanu Rīgā ir maksājuši Rammstein koncerta apmeklētāji no ārvalstīm.

"Cenas regulēt mēs nevaram – respektīvi, nav nekāda mehānisma vai noteikuma, kas noteiktu, kādā cenu amplitūdā ir jāiekļaujas viesnīcniekiem.

Līdz ar to katrs uzņēmējs jeb viesnīcas īpašnieks, istabiņu izīrētājs var noteikt savas cenas un savu cenu politiku. Tā ir starptautiska prakse - viesnīcas uz lielākiem pasākumiem, proti, koncertiem, izstādēm vai svētkiem paaugstina cenas konkrētajos datumos," stāsta Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) izpilddirektore Santa Graikste. 

Restorānu asociācijas pārstāve atklāj, ka viesnīcās cenas nosaka ienākumu menedžeri balstoties uz paredzamo noslogojumu noteiktajā periodā. Viesnīcas nevar tikai rēķināties ar koncertu apmeklētājiem, jāņem vērā arī fakts, ka tūrisma aģentūras var rezervēt viesnīcas jau gadu uz priekšu. "Ja runājam konkrēti par Rammstein vai Eda Šīrana koncertu – visas viesnīcas šajā laikā bija pilnas. 

Koncerta dienā bija atlikušas vien dažas istabas, un, saprotams, atlikušajām istabām cenas bija ļoti augstas – pat 700 un vairāk eiro, gluži kā mēneša īres maksa.

Jāteic, ka uz katru no koncertiem ir ļoti atšķirīga auditorija – Eda Šīrana koncertu pārsvarā apmeklēja kaimiņvalstu jaunieši, no kuriem liela daļa tanī pašā vakarā devās mājup, tāpēc viesnīcu cenas nesasniedza tik grandiozus augstumus, taču Rammstein apmeklēja vidējā paaudze, turklāt liela daļa apmeklētāju bija Skandināvijas, Vācijas un citu Eiropas valstu iedzīvotāji. Šāda auditorija ir maksātspējīgāka un labprāt arī atļaujas uzturēties ilgāk," stāsta viesnīcu asociācijas izpilddirektore, piebilstot, ka, laikus rezervējot viesnīcas, cenas nemaz nebija tik milzīgas,  tās savu maksimumu sasniedza vien dažas dienas pirms koncerta.  

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu