ZM būs jāizstrādā kompensāciju mehānisms par roņu nodarītajiem zaudējumiem (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Zemkopības ministrijai (ZM) būs jāizvērtē situācija un jāizstrādā iespējamais atbalsta jeb kompensāciju mehānisms piekrastes zvejniekiem saistībā ar roņu nodarītajiem zaudējumiem, sēdē nolēmusi Zivsaimniecības konsultatīvā padome.

ZM aģentūrai LETA sacīja, ka padome trešdien pieņēmusi zināšanai Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) un Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta "BIOR" sniegto informāciju par roņu aizsardzības plāna izstrādes virzību un saistībā ar piekrastes zvejniekiem roņu nodarītiem zaudējumiem uzdevusi ZM izvērtēt esošo situāciju un izstrādāt iespējamo kompensāciju mehānismu piekrastes zvejniekiem.

Tāpat ZM informēja padomi par Eiropas Komisijas (EK) pieņemto mencas zvejas liegumu Baltijas jūras 24.-26. apakšrajonā un ieceri veikt grozījumus normatīvajos aktos, lai mencu zvejniekiem būtu iespēja saņemt kompensācijas par EK pieņemto mencu krājumu aizsardzības ārkārtas pasākumu.

Zivsaimniecības konsultatīvā padome arī atbalstīja rosinātos grozījumus Ministru kabineta noteikumos par Rīcības programmas zivsaimniecības attīstībai 2014-2020. gadam (ZRP) pasākumiem "Produktīvi ieguldījumi akvakultūrā" un "Zvejas ostas un izkraušanas vietas", svītrojot no tiem kopējo attiecināmo izmaksu summas ierobežojumu vienam pretendentam 2014.-2020. plānošanas periodā.

Zivsaimniecības konsultatīvā padome arī tika informēta arī par Rīcības programmas zivsaimniecības attīstībai 2021-2027. gadam izstrādes procesu un plānoto programmas sagatavošanas laika grafiku.

LETA jau ziņoja, ka DAP īstenotajā projektā "Dabas skaitīšana" sākta aizsardzības plāna izstrāde roņiem, ko DAP uzdevumā izstrādā bezpeļņas organizācija "Pro Mare".

ZM Zivsaimniecības konsultatīvā padome ir zemkopības ministra izveidota konsultatīvā institūcija sabiedrisko un profesionālo organizāciju iesaistīšanai zivsaimniecības politikas veidošanā un īstenošanā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu