Kristīne Beitika: cik labi, ka man pietika prāts atmest smēķēšanu! (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Pēdējā laikā arvien vairāk sabiedrībā zināmu personību un sociālo tīklu viedokļu līderu pievienojušies kustībai #spēkspateiktNĒ, kas ir daļa no Veselības ministrijas sociālās kampaņas ar tādu pašu nosaukumu. Šīs nedēļas sākumā savu atbalstu paudusi blogere Kristīne Beitika, aicinot arī citus atkarību izraisošajām vielām pateikt „NĒ”.

Kristīne sevi dēvē par laimīga dzīvesveida piekritēju un bieži vien priecē savus Instagram sekotājus ar iedvesmojošām bildēm, kā pavadīt brīvo laiku, dodoties pie dabas. Tomēr ievietotajā ierakstā viņa atklāj, ka tā nav bijis vienmēr un pozitīvās pārmaiņas ieviestas laika gaitā. „Kad man bija 16, es smēķēju, “jo tas bija stilīgi”. Man šķiet, tā darīja visi. Smēķēja mana simpātija, smēķēja manas labākās draudzenes. Mēs pulcējāmies vietējā mežā, cigareti turējām kociņos un pēc tam stundām negājām mājās, lai izvēdinātos. Tādas laikam bija vienas no populārākajām izklaidēm mazpilsētā,” atminas Kristīne.

Tomēr kaitīgo ieradumu Kristīne uzveica, par ko arvien ir priecīga: „Cik labi, ka man pietika prāts atmest smēķēšanu!” Lai gan bieži vien cilvēki aizbildinās, ka no šāda netikuma atbrīvoties ir grūti, Kristīnei to atviegloja viņas pārliecība un pieņemtais lēmums. „Es atmetu vienā dienā. Man vienkārši vairāk negribējās. Man traucēja smaka, nepatika process, tas bija lieki. Vēl ilgu laiku jutos slikti un smīkņāju par to, ka paliku viena ballītē, kurā visi izgāja uzsmēķēt. Labākās sarunas taču notiek tur... Šodien ballītē uzsmēķēt iziet viens cilvēks. Mēs esam atmetuši. Mums pietika spēks pateikt NĒ!” ar savu lēmumu lepojas Kristīne.

Kristīne atklāj, ka viņas tuvinieku un paziņu lokā ir gan cilvēki, kas nav sākuši smēķēt vai ir atmetuši, gan tādi, kuri turpina smēķēt arvien. Tomēr, gadiem ejot, smēķētāji kaitīgā ieraduma sekas uz veselību un pašsajūtu izjūt arvien vairāk, dažkārt tās var pamanīt pārāk vēlu. „Es priecājos, ka sabiedrībā par to tiek runāts un, pateicoties internetam, mums ir iespēja redzēt vairāk,” par iespējām meklēt risinājumus smēķēšanai izsakās Kristīne.

„Neesi vienaldzīgs. Runā par to. Atklājies. Padomā. Tevī ir spēks pateikt NĒ!” viņa mudina savā Instagram kontā @kristīne_beit. Pievienojies kustībai arī Tu, sociālajos tīklos daloties ar savu pieredzi, uzskatiem un pārliecību, un pievieno #spēkspateiktNĒ!

Kampaņa tiek īstenota ESF 9.2.4.1. pasākuma „Kompleksi veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi” ietvaros. Aktuālā informācija par kampaņu: www.ESparveselibu.lv.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu