Lietuviešu pāris izīrē tūristiem "Černobiļas" stila dzīvokli (12)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: instagram/AirBnb

Kāds lietuviešu pāris vietnē "Airbnb" piedāvā savu padomju stilā iekārtoto dzīvokli. No pirmā acu uzmetiena - nekas īpašs. Taču izīrētāji norāda, ka mitekļa interjers veidots, iedvesmojoties no populārā miniseriāla "Chernobyl" ("Černobiļa"), kas daļēji tika filmēts Viļņas blokmāju rajonā, vēsta BoredPanda.

Daudzas telekanāla HBO seriāla ainas tika filmētas Lietuvā. Viļņas Fabijonišķu mikrorajons tika izvēlēts filmēšanai, jo visvairāk atgādina Pripjatu - pilsētu, kurā dzīvoja galvenokārt Černobiļas AES darbinieki, bet kura pēc 1986.gada katastrofas tika pamesta.

Lietuvietis Lins un viņa draudzene seriālā "Černobiļa" pamanīja savu māju. Viņi nolēma, ka jāizmanto savā labā dzīvokļa atrašanās vieta un "vecmāmiņas stila" interjers.

Pirms dzīvokli piedāvāja izīrēšanai, tika veiktas nelielas korekcijas - saimnieki moderno tehniku nomainīja pret vecākiem modeļiem.

Rasa Jusinaite un Lins Marčiščausks ir fotogrāfi, tāpēc sludinājumam pievienoti augstas kvalitātes attēli, kurā padomju kolorīts redzams ļoti spilgti.

Pēc tam, kad pāris sniedza interviju vietējam telekanālam LRT, cilvēki sāka viņiem piedāvāt padomju stila atribūtiku, ar ko dzīvokļa iekārtojumu padarīt vēl autentiskāku.  

Foto: Airbnb

Tomēr pārāk daudz uzlabojumu nemaz nevajadzēja. Kādreiz šeit dzīvoja Lina vecvecāki, un tajā teju nekas nebija mainīts kopš 70. gadiem.

Foto: Airbnb

Virtuvē īrnieki atradīs autentisku padomju sadzīves tehniku, kas joprojām ir darba kārtībā. Viesiem atstāti arī padomju ērai raksturīgie saldumi un uzkodas, kas joprojām tiek ražoti.

"Šķīvji, no kuriem ēdat, un gulta, kurā guļat, - viss ir autentisks un unikāls, it kā jūs būtu atgriezušies PSRS," norāda dzīvokļa saimnieki.

Foto: Airbnb

Fabijonišķos esošajā dzīvoklī tūristi var iejusties padomju pilsoņa lomā, taču ar "rietumu komforta" piešprici, jo vannas istabā nesen veikts remonts un virtuvē ir arī pa kādai mūsdienu iekārtai.

Tomēr ledusskapis un veļasmašīna ir padomju ražojuma.

Dzīvokli vietnē "Airbnb" var noīrēt par apmēram 67 eiro diennaktī.

Foto: Airbnb

Raksts tapis sadarbībā ar LMT mājas viedtelevīziju.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu