Nofilmēts, kā Sidnejas centrā garāmgājēji palīdzēja savaldīt uzbrucēju ar nazi (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Otrdien 21 gadu vecs vīrietis Austrālijas pilsētas Sidnejas centrā uzbrukumā ar nazi savainoja sievieti, kā arī tiek turēts aizdomās par vēl kādas sievietes nogalināšanu pirms tam. Telekanāla "7 News" operators nofilmēja, kā vairāki garāmgājēji, ugunsdzēsēji un policija savaldīja uzbrucēju.

Aculieciniece Megana Heilija pastāstīja ziņu aģentūrai AFP, ka vīrietis, kuram rokā bijis liels virtuves nazis, biroju ēku rajonā skrējis pakaļ vairākiem cilvēkiem, savukārt uzbrucējam dzinušies pakaļ pieci līdz seši cilvēki, kas viņu nogāzuši zemē un savaldījuši, izmantojot krēslus un plastmasas kasti.

"7 News" operators nofilmēja asinīm notraipītā uzbrucēja aizturēšanu. Sākumā viņu mēģināja savaldīt garāmgājēji un ugunsdzēsēji ar āmuriem, bet vēlāk ieradās policija.

Foto: Rick Rycroft / AP

Ievainotā 41 gadu vecā sieviete ir "stabilā stāvoklī". Viņai bija viena durta brūce mugurā.

Vēlāk policija pavēstīja, ka aizturētais ir 21 gadu vecs vīrietis, kuram ir psihiskas problēmas. Viņš arī tiek turēts aizdomas par to, ka pirms uzbrukuma pilsētas centrā nogalinājis gados jaunu sievieti kādā dzīvojamā rajonā.

Austrālijas mediju publiskotajos video redzams, kā vīrietis uzlec uz automobiļa jumta, vicina nazi un sauc: "Allāhu akbar!" (Allāhs ir dižs!) un "Šaujiet uz mani!"

Aizturētajam līdzi bija zibatmiņa, kurā bija ielādēta informācija par teroraktiem ASV un Jaunzēlandē, kā arī ekstrēmistu ideoloģiskajām nostādnēm. Tomēr policija uzsver - neesot pierādījumu, ka vīrietis uzturēja kontaktus ar kādu no likumsargu redzeslokā esošajiem teroristu grupējumiem.

Viņš bija nonācis policijas redzeslokā psihisko problēmu dēļ, bet nevis saistībā ar terorismu.

"Viņš bija bezbailīgs, pilnīgi bezbailīgs," sacīja vīrietis, uz kura vadītās automašīnas jumta uzbrucējs uzlēca. "Viņš bija kaut ko salietojies - nezinu, ko. Domāju, ka daudziem cilvēkiem Sidnejā tas bija baiss brīdis."

Policija uzskata, ka vīrietis rīkojās vienatnē un ka uzbrukums neesot uzskatāms par teroraktu.

Policija uzslavējusi garāmgājējus, kuri palīdzēja savaldīt uzbrucēju ar vairākiem krēsliem un plastmasas kasti. "Šie cilvēki ir varoņi - viņi stājās pretī kādam, kurš acīmredzami kādu jau bija sadūris," norādīja Jaundienvidvelsas policijas pārstāvis Gevins Vuds.

Uzbrucējs tika nogādāts slimnīcā, bet gaidāms, ka nakts laikā tiks pārvests uz policijas iecirkni.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu