No "Bolt" operatora Maltā pazudis pusmiljons eiro; sākti tiesu darbi (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
"Bolt" automašīna Rīgā. Ilustratīvs attēls
"Bolt" automašīna Rīgā. Ilustratīvs attēls Foto: Reuters / Scanpix

Maltā bijušā “Bolt” operatora “Taxmal Limited” akcionāri iesnieguši prasību tiesā pret uzņēmuma vadību par finansiālās situācijas slēpšanu un pusmiljona eiro pazušanu, raksta “Times of Malta”.

Iesniegumu tiesai iesnieguši Britu Virdžīnu salās reģistrētais uzņēmums “Andromeda International Investments Limited”, kā arī Lielbritānijas pilsoņi Maikls Džeimss Pīrss un Semjuels Džeimss Reinolds. Prasību tiesā viņi iesnieguši pret bijušā “Bolt” operatora Maltā “Taxmal Limited” vadību – Igaunijas pilsoņiem Vambo Laudu un Kertu Mossovu.

Akcionāri norāda, ka Lauds un Mossovs atteikušies iesniegt “Taxmal Limited” grāmatvedības atskaites, tādēļ akcionāriem nācies maksāt par finanšu konsultantu pakalpojumiem, kas atklājuši problēmas “Taxmal” finansēs.

Atskaitēs atklāts, ka no 2017. gada marta līdz 2018. gada jūlijam uz Laudas personīgo kontu pārskaitīti 1,7 miljoni eiro no Igaunijas uzņēmuma “Taxify OÜ”. Tāpat “Taxamal Limited” kontā bija jāienāk miljonam eiro, taču tur nonākusi vien puse no summas – 500 000 eiro.

Šī gada jūlijā “Bolt” pārtrauca līgumu ar “Taxmal Limited”, jo uzņēmums bija pārkāpis sadarbības vienošanos. Tāpat pagājušajā mēnesī Lauds tika atstādināts no “Taxmal Limited” direktora amata.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu