Ilgi neuzglabāt, savītušu neēst u.c. principi, lai uzņemtu no produktiem vērtīgās uzturvielas

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Pēdējos gados cilvēki arvien biežāk cenšas ēst veselīgi, lai dienas laikā uzņemtu nepieciešamo kaloriju, vitamīnu un citu vērtīgo vielu devu. Taču labo nodomu īstenošanai ceļā nereti stājas nezināšana, kā rezultātā apēstais organismam nebūs tik vērtīgs, kā sākotnēji varētu šķist. 

Aptieku tīkla Apotheka piesaistītā “WillowMed” pārtikas tehnoloģe Dzintra Kokta sniedz padomus, kā no ikdienā visbiežāk patērētajiem produktiem gūt maksimālu labumu.

“Uztura pamatuzdevums ir nodrošināt organismu ar vielām, kas veido un atjauno audus un nodrošina dzīvības procesus. Tāpēc ir svarīgi, lai ik dienu pietiekamā daudzumā tiktu uzņemts viss organismam nepieciešamais – olbaltumvielas, tauki, ogļhidrāti, ūdens, minerālvielas, vitamīni un balastvielas –, ko izmantot kā materiālu bioloģisko procesu norisei.

Taču jāņem vērā, ka sabalansēta ēdienkarte vēl negarantē, ka tiks uzņemts viss organismam nepieciešamais – pat tad, ja uzturā tiek lietoti veselīgi un vērtīgām vielām bagāti produkti, tos nepareizi uzglabājot vai pagatavojot, tie var zaudēt uzturvielas.

Rezultātā tik vērtīgais produkts patiesībā nenodrošina to, kas cerēts,” skaidro farmaceite Anna Kivleniece.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu