"Alkmaar" stadiona jumta iebrukšanā vainojumi sametinātie savienojumi (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Alkmaar stadions
Alkmaar stadions Foto: EPA/Scanpix

Nīderlandes augstākās futbola līgas kluba "Alkmaar" stadiona jumta iebrukšanā vainojumi konstrukcijas sametinātie savienojumi, liecina izmeklēšanas pirmie rezultātu.

TVNET iepriekš jau ziņoja, ka sestdien "Alkmaar" stadionam iebruka jumts, kas pārsedza vienu no tribīnēm, laimīgā kārtā negadījumā iztiekot bez cietušajiem.

Nīderlandes Drošības padome jeb "Onderzoeksraad Voor Veiligheid" (OVV), kas izmeklē šāda veida negadījumus, paziņojusi, ka trūkumi atrasti arī tajās jumta daļas, kas nav iebrukušas.

Klubam ir pienākums pārbaudīt jumta struktūras un stiprināt tās, kuras tas nepieciešams. Tribīnes būs slēgtas līdz brīdim, kad tās vairs neapdraudēs cilvēku drošību.

Alkmāras vienība ceturtdien savu UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas mājas spēli aizvadīja 80 kilometrus netālajā Hāgā, kur ar 4:0 sagrāva Ukrainas klubu "Mariupol". Svētdien "Alkmaar" jāaizvada vietējā čempionāta spēle.

"Akmaar" kluba stadions durvis vēra 2006.gadā. Kā vēsta raidsabiedrība NOS, uz tā jumta uzstādīti 1700 saules paneļi un jau vienreiz, 2016.gadā, tas iebruka. 2011.gada jūlijā, iebrūkot "Twente" kluba stadiona jumtam, gāja bojā divi cilvēki.

"Alkmaar" ir divkārtēja Nīderlandes čempione, savu līdz šim pēdējo titulu izcīnot pirms desmit gadiem. Iepriekšējā sezonā šī komanda Nīderlandes meistarsacīkstēs ieņēma ceturto vietu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu