Zakatistovs: tante Apē, kura nav bijusi Rīgā, maksā par brīvbiļetēm Krievijas pensionāriem (60)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas deputāts Atis Zakatistovs atbild uz žurnālistu jautājumiem partijas "KPV LV" Saeimas frakcijas sēdes pārtraukumā.
Saeimas deputāts Atis Zakatistovs atbild uz žurnālistu jautājumiem partijas "KPV LV" Saeimas frakcijas sēdes pārtraukumā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Jaunieceltajam Rīgas mēram Oļegam Burovam (GKR) jārisina jautājums par Rīgas problēmu novelšanu uz Latvijas nodokļu maksātāju pleciem, otrdien žurnālistiem sacīja Finanšu ministrijas (FM) parlamentārais sekretārs Atis Zakatistovs (KPV LV).

Pēc FM aplēsēm, Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" prognozētā iekļaušana vispārējās valdības sektorā negatīvi ietekmēs vispārējās valdības budžeta bilanci - 2020.gadā 71,9 miljonu eiro apmērā. Tā rezultātā pieejamā fiskālā telpa prioritāro pasākumu finansēšanai 2020.gadā ir negatīva 25 miljonu eiro apmērā.

Zakatistovs uzsvēra, ka patlaban tiek domāts par to, kā "panākt taisnīgumu un atgriezt 72 miljonus eiro".

"Ir netaisnīgi, ka "Rīgas satiksme" jeb "Saskaņas" privilēģija tiek uzlikta uz visas Latvijas nodokļu maksātāju pleciem. Līdz ar to tante Apē, kura nekad nav bijusi Rīgā, maksā par brīvbiļetēm ne tikai Latvijas pilsoņiem, bet arī Krievijas pensionāriem, kas, manuprāt, nav pareizi. Ceru, ka Burovs šo uzskatīs par goda pienākumu un nenovels savas problēmas uz visu nodokļu maksātāju pleciem," uzsvēra FM parlamentārais sekretārs.

Jau vēstīts, ka pēc Eiropas Savienības (ES) kritērijiem "Rīgas satiksme" ir iekļaujama vispārējā valdības sektorā, tādējādi 2020.gada valsts budžeta fiskālā telpa saruks par 72 miljoniem eiro. "Rīgas satiksmes" iekļaušana deficītā 2020.gada budžeta fiskālo telpu padara negatīvu 25 miljonu eiro apmērā.

Komentāri (60)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu