Rīga var kļūt greizsirdīga jeb durvis vēris "Klaips" Ādažos (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Viens no Latvijas veiksmīgākajiem restorāniem – “Bibliotēka No1” ir radījis jaunu zīmolu – “Klaips” un atvēris pirmo gastrobāru Ādažos, kas pilsētas iedzīvotājiem un viesiem piedāvājot labāko no pasaules un Latvijas modernās virtuves. Jābrauc aplūkot "jaunāko brāli"!

Dodoties uz jaunatvērto vietu Ādažu centrā, man zināms vien fakts, ka jaunā gastrobāra "Klaips" koncepta autors ir restorāna “Bibliotēka No1” enerģiskais un, jāatzīst, arī radošais savās nebeidzamās idejās, vadītājs Oskars Skara. Tas vieš sava veida pazīstamu sajūtu, ka sagaidāms ne vien izcils līmenis garšu baudās, bet arī koša un moderna bauda acīm gastrobāra interjerā. Jaunā koncepta gastrobāra ēdienkarti radījis arī “Bibliotēka No1” šefpavārs Kaspars Barsukovs. Tātad arī mūsu garšu gaumēm vajadzētu sakrist. 

Foto: publicitātes

Kāpēc no metropoles uz piepilsētu? 

Protams, pirmais jautājums rodas, kāpēc šis jaunais konceptbārs tiek atvērts nevis Rīgā, bet Ādažos? Oskars stāsta, ka viņa komandas pārliecība ir, ka arī citās Latvijas pilsētās cilvēki ir pelnījuši daudzveidīgu, svaigu un kvalitatīvu ēdienu par atbilstošu cenu, ne tikai galvaspilsētā. Tā laba ēdiena tūrisms attīstās vēl plašāk. "Tāpēc esam radījuši jaunu zīmolu – gastrobārs “Klaips”, kas demokrātiskā, bet ļoti stilīgā veidā turpina mūsu  filozofiju par labāku dzīvi katru dienu,” uzsver Oskars Skara.

Kā mums zina pastāstīt viens no gastrobāra saimniekiem Niks, šī vieta Ādažos, Gaujas ielā arī nav nemaz tik "nevainīga", jo te senāk atradusies maizes ceptuve "Ādažu kukulītis". "Te bija pirmā vieta, kur cepa slavenās garās franču bagetes. Tāpēc arī nokristījām vietu par "Klaipu"." Vieta ar mazu leģendu. iepriecināja arī fakts, ka mūs apkalpojošais jaukais viesmīlis pēcāk izrādījās esam viens no saimniekiem.

Foto: publicitātes

Ķeramies vērsim pie ragiem - kas te ir garšīgs un cenas!

“Klaipa” ēdienkartē ir pasaules un Latvijas modernās virtuves esence, kur var atrast gan izcilus gaļas un zivju, gan veģetāros ēdienus. Pārskrienot ar acīm, ēdienkarte neliekas liela, bet iedziļinoties kļūst skaidrs, ka tā ir perfekti pārdomāta, lai katrs atrastu ko sev uz kārā zoba. 

Ko mēs pagaršojām?

* "Uzlādētie frī" - pēc izvēles klasisko vai saldo kartupeļu frī kombinācija ar kādu no gardajām mērcītēm. Šobrīd tiek piedāvātas trīs - gan Austrumu garšu cienītājiem, gan gvakamoles vai trifeļu majonēzes mīļotājiem. Izvēlējāmies piedevu, kuras fantastisko garšu radīja Hosin mērce, kimči majonēze, sīpoli (nekad nebiju domājusi, ka tā ēdīšu sīpolus ar frī kartupeļiem) un koriandrs (pavisam neuzbāzīgi). Garšu BOMBA! Turklāt novērojām, ka apmeklētājiem patīk ieskriet un paķert līdzņemšanai tieši šo ēdienu. Īsts Take Away karalis! (Ap 4 eiro.) 

Foto: publicitātes

* Protams, ramen zupiņa, kas ēdienkartē konkurē tikai ar vēl vienu zupas karali - Tom Yum (3,6 eiro). Klasika, ko sabojāt būtu jāprot, bet te, paldies Dievam, to nemāk un negrib. Teicami un garšīgi. Ja piekasos, tad laikam ēdamrīkos prasītos irbulīši un ēdamkarote droši var būt smeļamkarote, un kāpēc ne no kokosrieksta miziņas darināta. (7,80 eiro.)

* Kā tad bez burgeriem, ko iesaka arī pašas vietas darbinieki. Ja jau urbānas vides ēdamkrogs, tad street food princim ir jābūt "formā". Meita ēda burgeru no mazo viesu ēdienkartes un to notiesāja ātri un bez žēlastības. Izlūdzos vien mazu kumosu, no kā sapratu, ka te ir, aleluja, maz sāls! Arī pieaugušo burgers bija labs, darināts no brioša kraukšķīgās pašceptās maizītes (p.s. būtu nepieklājīgi, ja šai vietā, kas saucas "Klaips", netaptu maizīte), sīpolu un tomātu marmelādes, dievīgas trifeļu majonēzes, kraukšķīgiem gurķīšiem, siera un rukolas salātiem. (Burgeri 7-8 eiro, piedevās kartupelīši.) Pieejama arī veģetārā versija ar baklažānu un parmezāna siera kotleti.

Foto: publicitātes

Gastrobārs piedāvā arī plašu dzērienu izvēli – gan alkoholiskos, gan bezalkoholiskos dzērienus, gan klasiskos kokteiļus, gan vīnu un alu. Alus cienītāji var līksmot - te ierastos latviešu alus zīmolus var dabūt patiešām tīkamās cenās - ir vērts pārbaudīt (3,80 eiro). Kā kafijas eksperte plusiņu dodu arī par garšīgu kafiju (2,4 eiro), bet meita, nogaršojot "Oreo" cepumu kokteili, teica, ka šo vietu vajadzētu arī Āgenskalnā, tad pēc skolas noteikti dotos pēc šā kokteiļa. 

Foto: publicitātes

Mūsu patīkamie atklājumi: saldo kartupeļu frī, "uzlādētie frī" (atkārtošu - tev tas ir jānogaršo!), pašceptā burgeru brioša maizīte, burgeru gaļas kotlete ar patīkami mazu sāls daudzumu. Patika arī "pasūtīšana pie bāra", kas vides ritmu un apkalpošanu padarīja raitu un bez pārpratumiem. Un cenas patiešām ir "saprotamas", un restorāna kvalitāti vari baudīt te, ēdamkrogā. 

Foto: publicitātes

Ču ču sarūgtinājums: ka izslavētās sāļi saldās beļģu vafeles vai iebiezinātā piena fondantu pagaršot nāksies braukt vēlreiz, jo šoreiz desertam vēderā vairs nepietika vietas :) Gribētos, lai pilsētas našķu tako būtu vairāki veidi - te tie pieejami tikai ar plucinātu cūkgaļu. Es neēdu cūkgaļu, taču dievinu tako, tāpēc ceru izlūgties kaut vēl vienu šīs uzkodas versiju. Bet tos kas mīl vien maz cuciņ, noteikti aicinu doties te baudīt karaliskās cūkgaļas ribiņas, jo uz blakus galda tās izskatījās apetelīgas, galu galā 12 h gatavotas...  Jā, vēl kāds veģetārietis, vegāns varētu uzmest lūpu par ierobežotu izvēli, tomēr salāti ir gana dažādi un arī pamatēdienu ir iespēja variēt. Gaļas neēdājiem patiks gardā rigatoni pasta vai foreles fileja no Pērtniekiem.  

Foto: publicitātes

Gardi un draudzīgas cenas - ko tu vairāk vari vēlēties, lai Rīga kļūtu greizsirdīga? Bet ir laba ziņa, plānots, ka jaunā koncepta gastrobāri nākotnē tiks atvērti arī Rīgā un citās Latvijas pilsētās. Tā ka gaidām, bet tikmēr nāksies iepazīt Ādažu viesmīlību. Un brauc turp, kamēr vēl vasara lutina! 

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu