Nebanku kredītdevēja "Mogo" peļņa pirmajā pusgadā palielinājusies 7,6 reizes

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Nebanku kredītdevēja AS "Mogo" konsolidētā peļņa šā gada pirmajā pusgadā bija 3,05 miljoni eiro, kas ir 7,6 reizes lielāka nekā 2018.gada pirmajā pusgadā nopelnītie 410 308 eiro, liecina "Mogo" informācija par finanšu rādītājiem šā gada pirmajā pusgadā.

Turpretī "Mogo" konsolidētais apgrozījums ir samazinājies par 12,6% - no 9,346 miljoniem eiro pagājušā gada pirmajos sešos mēnešos līdz 8,165 miljoniem eiro šogad.

"Mogo" vadība norāda, ka būtisko finanšu rezultāta uzlabojumu noteica veiksmīgas klientu izvērtēšanas politikas ieviešana, kas ir palīdzējusi samazināt uzkrājumus šaubīgiem debitoriem. 

"Mogo" koncerns ir veicis izmaksu struktūras pārskatīšanu, izdalot ārpus uzņēmuma ar "Mogo" grupu saistītas izmaksas, kā arī papildus veicis izmaksu optimizācijas pasākumus, tajā skaitā klientu apkalpošanas centru tīkla pārskatīšanu. 

Pēc vadības domām, 2019.gada sešu mēnešu rezultāti apliecina, ka padziļināta klientu vajadzību izprašana, mērķa klientu profilu izstrāde un atbilstoša piedāvājuma sniegšana nodrošina stabilākus klientus un izaugsmes potenciālu ilgtermiņā. Tāpat izmaksu optimizācija ir nepārtraukts process, kas nodrošina procesu uzlabojumu un sniedz ērtākus risinājumus klientiem.

"Mogo" un tās meitasuzņēmumu revidētais konsolidētais apgrozījums pērn bija 18,795 miljoni eiro, kas ir par 45,6% vairāk nekā 2017.gadā, bet konsolidētā peļņa pērn bija 2,83 miljoni eiro, kas ir par 20,3% mazāk nekā 2017.gadā. "Mogo" grupas mātesuzņēmums pērn strādāja ar 18,795 miljonu eiro apgrozījumu un guva 3,061 miljona eiro peļņu.

"Mogo" izveidota 2012.gadā. Sabiedrības akcionārs līdz 2019.gada martam bija Luksemburgā reģistrēta sabiedrība "Mogo Finance S.A.", kas 2014.gada jūlijā iegādājās 100% "Mogo" akciju. Līdz 2014.gada jūnija beigām galvenais "Mogo" akciju turētājs bija AS "Skillion Ventures", kam piederēja 61,34% "Mogo" akciju.

Patlaban "Mogo" akcionāri ir AS "HUB1" (98%) un SIA "Tobago capital" (2%).

Latvijā AS "Mogo" ir 100% piederoši meitasuzņēmumi AS "Loango" un AS "Renti".

Šobrīd "Mogo Finance S.A." grupas uzņēmumi darbojas ne tikai Latvijā, bet arī Igaunijā, Lietuvā, Gruzijā, Armēnijā, Polijā, Bulgārijā, Rumānijā, Moldovā, Albānijā, Ukrainā, Baltkrievijā, Uzbekistānā, Kazahstānā un Maķedonijā, turklāt uzņēmums plāno paplašināt savu darbību arī citās valstīs.

"Mogo" sniedz aizdevuma ar izpirkumu un finanšu līzinga pakalpojumus. Kompānijas obligācijas iekļautas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu