Vairāk nekā 200 apavu ražotāji ASV lūdz Trampu neieviest jaunus tarifus Ķīnas precēm (3)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Vairāk nekā 200 apavu ražotāji nosūtījuši ASV prezidentam Donaldam Trampam vēstuli ar lūgumu neieviest jaunus muitas tarifus Ķīnas precēm, kam jāstājas spēkā jau 1. septembrī, vēsta telekompānija CNN.

Vēstulē ražotāji uzsver, ka jaunie tarifi ir “slēpts nodoklis, ko maksās ASV pilsoņi un viņu ģimenes”. Šo vēstuli parakstījuši arī tādi zināmi apavu ražotāji kā “Nike”, “Adidas”, “Converse” un “Crocs”.

Vēstule adresēta arī ASV finanšu ministram Stīvenam Mnučinam un citām augstu stāvošām amatpersonām, kuras piedalās tirdzniecības sarunās ar Ķīnu.

ASV Apavu pārdevēju un izplatītāju asociācijas prezidents Mets Prīsts cer, ka ASV prezidents ņems vērā amerikāņu viedokli un “izbeigs šo nevajadzīgo tirdzniecības karu”.

Iepriekš vēstīts, ka 23. augustā Tramps paziņoja par jauniem muitas tarifiem Ķīnas precēm vairāk nekā 300 miljardu dolāru vērtībā. Šīm precēm muitas nodoklis tiks pacelts no 10% līdz 15%, bet precēm, kuru kopējā vērtība ir 250 miljardi dolāru, nodoklis pieaugs no 25% līdz 30%.

Tramps savu soli skaidroja kā atbildi Ķīnas lēmumam ieviest muitas tarifus amerikāņu precēm vairāk nekā 75 miljardu dolāru apmērā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu