Kas ir šie neparastie telpiskie zīmējumi uz ceļiem? (17)

Video
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums

Vairums autovadītāju šovasar noteikti pamanīja, ka uz ielu un šoseju seguma vairākās vietās redzami līdz šim neredzēti ceļu apzīmējumi. Izrādās, tie uzklāti, jo Latvijas Universitātes zinātnieki sadarbībā ar VAS “Latvijas Valsts ceļi” (LVC) speciālistiem meklē lētus un efektīvus veidus, kā pievērst autovadītāju uzmanību pirms bīstamām vietām. Noskaties video! 

LU profesors Ivars Austers, kurš jau ilgu laiku nodarbojas ar satiksmes drošības uzlabošanas jautājumiem, norāda, ka neparastie ceļu apzīmējumi ir uzklāti piecās vietās, kas izceļas ar paaugstinātu negadījumu skaitu. Piemēram, krustojumā Mārupē, kur negadījumi notiek ar apbrīnojamu regularitāti, arī profesors to personīgi novēroja.

“Tur 15 minūšu laikā bija divas, trīs avārijas situācijas, pa mata tiesu saskrējās,” atklāj Austers.

“Ja runājam tieši par to zīmi, iniciatīva laba, bet mans personīgais viedoklis – man bija ilgi jādomā, kas tas ir,” saka kāds Mārupes iedzīvotājs.

Eksperimenta organizatori norāda, ka viņu galvenais mērķis ir pārbaudīt, vai šīs neparastās zīmes “pamodinās” autovadītāju un liks viņam pievērst uzmanību visam, kas notiek apkārt.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu