"Victoria's Secret" mainīs imidžu; pievērsīsies "kam iepriekš nebijušam" (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Sieviešu apakšveļas ražotājs “Victoria’s Secret” uzsācis jaunu mārketinga stratēģiju, kas būtiski atšķirsies no iepriekš pieredzētajām kampaņām. Jaunā stratēģija paredz, ka uzņēmums lielāku uzmanību pievērsīs sieviešu vajadzībām. Tāpat jaunajos reklāmas rullīšos būs redzamas dažādu figūru modeles, ne tikai “sievietes ar ideālu figūru”. Tas darīts ar mērķi, lai “Victoria’s Secret” produkcija kļūtu pieejamāka lielākam skaitam klienšu, vēsta “Forbes”.

Jaunās stratēģijas galvenais moto ir “radīts īpaši viņai”. Uzņēmums šādi ir sācis darbu pie sava imidža maiņas, cenšoties kļūt par zīmolu, kas izprot un un saprot sieviešu nepieciešamības.

Tiekoties ar uzņēmuma investoriem, kompānija “L Brands”, kas ir “Victoria’s Secret” īpašnieks, demonstrēja jaunos reklāmas video, kuros ir redzamas daudz vairāk modeles – sievietes. Jauno reklāmas rullīšu varones atšķiras no tām, kuras iepriekš tika izvēlētas reklāmas kampaņām.

“The Wall Street Journal” norāda, ka tagad uzņēmuma produkciju reklamē “modeles ar izteiktākām formām”. Līdzīgu stratēģiju sācis piekopt arī jauniešu apģērbu zīmols “Pink”. Uzņēmuma izpilddirektore Eimija Hoka uzsver, ka jaunajā reklāmas kampaņā uzmanības centrā ir “reālas meitenes, kuras spēj ieviest dažādību “ideālajā modes pasaulē”, kā arī ļauj radīt zināmu vienlīdzību”.

Savukārt “Victoria’s Secret” izpilddirektors Džons Mehass, kurš agrāk strādāja uzņēmumā “Tory Burch”, atklāja, ka plāns par mārketinga stratēģijas maiņu nācis klajā pirms dažām nedēļām. Viņš plāno paātrināt izmaiņas – to vidū izdarīt tā, lai kampaņa atbilstu arī kustības “Me Too” (jeb “Es arī”) prasībām. Viena no galvenajām idejām ir tā, ka “Victoria’s Secret” jaunā produkcija ir veidota jebkurai sievietei, neatkarīgi no viņas figūras.

Agrāk galveno uzsvaru “Victoria’s Secret” savās reklāmās lika uz tā saucamajiem “eņģeļiem” - uz slavenām supermodelēm, kā Džidži Hadidu vai Kendalu Dženri. Tomēr šāds kompānijas solis atbaidīja daudzas potenciālās klientes, kā arī izpelnījās plašu kritiku saistībā par “zīmola atrautību no reālās dzīves”.

Saistībā ar “ideālo skaistuma etalonu” reklamēšanu, “Victoria’s Secret” atteicās no ikgadējā televīzijas modes šova rīkošanas, šo soli skaidrojot ar nepieciešamību “evolucionēt un mainīties, lai uzņēmums spētu augt”. Šovā, kura laikā modeles staigāja kameru priekšā atklātā apakšveļā, rotājušās ar dārglietām, daudziem likās kā seksisma paraugs, kas ir “atrauts no reālās dzīves”, rakstīja “Reuters”.

Tā, piemēram, augustā par savu aiziešanu no kompānijas paziņoja mārketinga direktors Edvards Razeks, kurš uzņēmumā nostrādāja vairāk nekā 30 gadus. Tieši viņam tiek pārmests, ka tieši Razeks nospēlējis galveno lomu, lai “Victoria’s Secret” mārketinga stratēģija kļūtu par “pārlieku lielas seksualitātes uzsvēršanu”.

Pēdējo ceturkšņu laikā “Victoria’s Secret” saskaras ar pārdošanas rezultātu būtisku kritumu, norāda “The Wall Street Journal”. Tāpat arī uzņēmuma māteskompānija “Bath & Body Works” kopš 2015. gada slēdz no 10 līdz 30 veikaliem ik gadu. Šogad tiek plānots slēgt 55 veikalus, bet nākamajā gadā – vēl 40-60 visā pasaulē.

Tiek norādīts, ka “Victoria’s Secret” īpašnieki – uzņēmums “L Brands” šī gada laikā piedzīvojis akciju vērtības kritumu gandrīz 35% apmērā. Tāpat “Victoria’s Secret” pārdošanas rezultāti šī gada laikā kritušies par gandrīz vienu desmito daļu.

Kā skaidro “L Brands” kompānijas pārstāvji, tieši arī neveiksmīgais sniegums biržās ir viens no iemesliem, kādēļ kompānijai ir jāveic izmaiņas savā imidžā, tādējādi sākot jaunas un nebijušas mārketinga kampaņas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu