Sievietei akupunktūras laikā tiek nejauši pārdurta plauša

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Akupunktūras punkti.
Akupunktūras punkti. Foto: pixabay.com

Lai arī tas notiek ļoti reti, tomēr pastāv risks, ka akupunktūras seanss beigsies ar caurdurtu plaušu.

Piekritīsiet, ka tas viss izklausās pēc īsta murga: akupunktūras meistars Jaunzēlandē pārdur pacientes plaušu, ievadot adatu pleca rajonā.

33 gadus vecā sieviete uz akupunktūras klīniku devās, lai dziedētu rokas un plaukstas locītavas ievainojuma radītās sāpes plecā. Lai pestītu sievieti no diskomforta, akupunktūras speciālists ievadīja divas adatas pleca augšpusē jeb, kā to dēvē Ķīnas medicīnā, Jan Jiņ punktā. Šis punkts atrodas bīstami tuvu (10 līdz 20 milimetru) plaušu galotnēm – spicajiem plaušu galiem pie kakla.

Foto: pixabay.com

Kad adatas tika ievadītas, paciente sajuta sāpes un vēlāk atcerējās, ka viņai šķitis, ka instruments atrodas ļoti dziļi. Akupunktūras eksperts adatas atstāja iekšā 30 minūtes. Kad adatas tika izvilktas, paciente atkal sajuta asas sāpes krūšu labajā pusē un elpas trūkumu. Pēc 10 minūtēm paciente pastāstīja par nerimstošo diskomfortu ārstam, kurš nekavējoties izvilka pārējās adatas un nosūtīja pacienti mājās atpūsties un sekot līdzi elpošanai.

Kad paciente bija nonākusi mājās, viņai sākās nemitīgas sāpes kreisajā krūšu pusē, bet nejūtīgums labajā pusē. Naktī viņa tika nogādāta slimnīcā, kur viņai diagnosticēja abu plaušu sabrukumu.

Lai arī šādi gadījumi ir ļoti reti, tomēr tie notiek. 2010. gada pētījumā tika aplēsts, ka 30% šādu gadījumu notiek, kad adata tiek ievadīta tieši šajā punktā uz pleca.

Kā vēstīts laikrakstā “ New Zealand Herald”, šajā gadījumā akupunktūras meistars nebija pacienti brīdinājis par pastāvošo risku un nebija saņēmis no pacientes parakstu par piekrišanu turpināt procedūru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu