Vienu no Igaunijas drošākajiem apriņķiem satriekusi slepkavība

TVNET/Postimees
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Elmo Riig

Šonedēļ Mulgi pagastu Igaunijā pāršalca satraucoša ziņa - 35 gadus vecā Julle, kura divas nedēļas tika uzskatīta par bezvēsts pazudušu, tika atrasta noslepkavota. Aizdomās turēts viņas kaimiņš, vēsta portāls "Postimees".

Julle 27.augustā Veisjervas ciemā izkāpa no autobusa un devās uz savu māju pusi. Aculiecinieki stāsta, ka sieviete pa ceļam apciemojusi kaimiņu māju, pārunājusies ar mājas saimnieku Raido un iegājusi viņa pagalmā. Pēc tam Julle vairs netika redzēta dzīva, un viņas telefons bija izslēgts.

Julles mirstīgās atliekas pirmdien tika atrastas ezerā apmēram 50 kilometru attālumā no vietas, kur viņa pēdējoreiz redzēta. 

Trešdien policija aizdomās par slepkavību apcietināja 30 gadus veco Raido.

Policijas pārstāvis portālam "Postimees" norādīja, ka šāds gadījums ir ļoti neparasts, jo noticis vienā no pašiem drošākajiem reģioniem Igaunijas dienvidos.

Šoks apkaimes iedzīvotājiem

Nozieguma motīvus pēta izmeklētāji. 

Tomēr aizdomās turētā Raido paziņas žurnālistiem norāda, ka notikums viņus šokējis.

Raido pieder mežsaimniecības uzņēmums. Pirms aizturēšanas vīrietis esot strādājis par arboristu veicis dažādus gadījuma darbus. Iepriekš viņam bijušas finansiālas problēmas - viņš paņēmis vairākus ātros kredītus, bet pēc tam neesot spējis tos atmaksāt. Pagātnē Raido dienējis Kuperjanova kājnieku bataljonā, vēlāk strādājis par naktskluba apsargu.

Viņš iepriekš nav ticis sodīts par kriminālpārkāpumiem.

Raido tuvinieki norāda, ka viņš esot gādīgs vīrs un tēvs. Raido un viņa sievai ir mazs dēls.

"Viņš nelietoja alkoholu. Katru reizi, kad satiku viņu svētkos, viņš bija ļoti solīds un pieklājīgs. Neticami. Es nespēju tam noticēt," stāsta kāds vīrietis no Raido radu loka.

Žurnālistu uzrunātie Raido paziņas visi kā viens saka, ka vīrietis esot kluss, taču draudzīgs cilvēks.

Policijas informācija - skopa

Policija norāda, ka izmeklēšanas gaitā tiks noskaidrots precīzs sievietes nāves cēlonis, rekonstruēti notikumi pirms nozieguma, kā arī noskaidrota cita svarīga informācija. 

Aizdomās turamais tiekot pratināts.

"Pagaidām varam pateikt, ka upure izvēle bija tīša - noziegums tika pastrādāts personīgu iemeslu dēļ. Mums vissvarīgāk ir pēc iespējas ātrāk atklāt šo noziegumu un atjaunot sabiedrībā drošības sajūtu," uzsver Viljandi apriņķa policijas pārstāvis Marguss Sass.

Julles mirstīgās atliekas nejauši tika atrastas Mugli pagasta ezerā, kur staigā visai reti. 

Izmeklēšanas interesēs netiek atklāts, kā sieviete tika nogalināta. 

"Tas ir tipisks slepkavības gadījums, kad slepkava cenšas slēpt pēdas dabā, lai viņu nenoķer," atklāj Sass.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu