Cemahs esot atgriezies Austrumukrainā (14)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Bijušais Austrumukrainas prokrievisko separātistu kaujinieks Vladimirs Cemahs, kurš šomēnes Ukrainas un Krievijas veiktās ieslodzīto apmaiņas rezultātā tika nogādāts Krievijā, esot atgriezies Austrumukrainas pašpasludinātajā "Doņeckas tautas republikā", ziņo Krievijas izdevums "Current Time".

Kā norāda izdevums, Cemaha meita 10.septembrī sociālajā tiklā "V Kontakte" ievietojusi fotogrāfiju, kurā viņa redzama kopā ar savu tēvu. Pie attēla pievienots ieraksts: "Braucam mājās".

12.septembrī sieviete "Current Time" apstiprināja, ka Cemahs ir atgriezies Austrumukrainā.

Atbildot uz jautājumu par ģimenes tālākajiem plāniem, Cehmaha meita izteikusies, ka plāns esot dzīvot.

Kā ziņots, 58 gadus vecais Cemahs, kurš ir Ukrainas pilsonis iepriekš vadīja pašpasludinātās "Doņeckas tautas republikas" pretgaisa aizsardzību Sņižnes pilsētā laikā, kad tai līdzās 2014.gada 17.jūlijā tika notriekta Malaizijas pasažieru lidmašīna.

Jūnija beigās viņu Sņižnē sagūstīja Ukrainas specdienestu īpašā vienība un aizveda uz Kijevu. Savukārt 7.septembrī Cemahs bija viens no cilvēkiem, kas tika iesaistīts Krievijas un Ukrainas vērienīgajā ieslodzīto apmaiņā.

Krievija bija uzstājusi, lai Cemahs obligāti tiek iekļauts ieslodzīto apmaiņā.

Nīderlandes vadītā reisa MH17 lidmašīnas notriekšanas izmeklēšanas komisija Cemahu uzskatīja par vērtīgu liecinieku šajā lietā.

Savukārt 11.septembrī kļuva zināms, ka Cemaha statuss šajā lietā mainīts no "liecinieka" uz "aizdomās turēto".

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu