Kremļa propagandas aģentūras vadītājs Moldovā aizturēts aizdomās par saistību ar miljarda dolāru zādzības lietu (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Moldovas galvaspilsētā Kišiņevā aizturēts Kremļa propagandas aģentūras “Sputnik Moldova” vadītājs Vladimirs Novosadjuks. Kā vēsta aģentūra “Interfax”, Novosadjuks aizturēts par miljarda dolāru zādzību no Moldovas bankām.

Moldovas Antikorupcijas prokuratūras preses dienests ziņo, ka pašlaik valstī notiek vairākas izmeklēšanas saistībā ar miljarda dolāra pazušanu no valsts bankām.

Propagandas aģentūras “Sputnik Moldova” ģenerāldirektors Vladimirs Novosadjuks tiek uzskatīts par cilvēku, kurš ir pietuvināts biznesmenim Ilanam Šoram. Viņš bija Šora vadītās “Banca Sociala” administratīvās padomes loceklis.

Novosadjuka, kā arī viņas sievas Ritas Cvikas vārdi figurē vairākās atskaitēs. Pēc to informācijas, Novosadjuks un Cvika, kuri ir “Unibank” akcionāri, aizņēmās 12 miljonus levu no “TOO Harrogate Consulting”. Tāpat Cvikai pieder divi televīzijas kanāli, kurus kontrolē Šors.

Moldovā tāpat aizturētas divas deputātes no Šora partijas, kuras ir iesaistītas 2015. gadā notikušajā miljarda dolāru zādzībā no Moldovas bankām.

2015. gadā Moldovā kļuva zināms, ka no trim bankām, kas kontrolēja faktiski pusi no Moldovas banku sektora, tika nozagti un izvests aptuveni miljards dolāru.

Miljarda zādzībā vecā Moldovas valdība apsūdzēja skandalozo biznesmeni Ilanu Šoru, kurš vada arī partiju. Pēc varas maiņas Šors aizbēga no valsts un pašlaik uzturas Izraēlā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu