"Rīgas gaisma" ārējais audits varētu izmaksāt aptuveni 50 000 eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Lita Krone / LETA

Pašvaldības aģentūras "Rīgas gaisma" pārstāvji lēš, ka aģentūras darba ārējais audits varētu izmaksāt ap 50 000 eiro, noskaidroja aģentūra LETA.

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja šodien skatīja aģentūras šī gada budžeta grozījumu pieprasījumu.

Kopumā aģentūra lūgusi tai šogad piešķirt papildu 70 656 eiro. Kā pastāstīja "Rīgas gaismas" direktors Jānis Drulle, 20 000 eiro nepieciešami apgaismojuma programmas nodrošināšanai, bet 50 000 eiro - auditam, kuru paredz veikt Rīgas domes lēmums.

"20 000 eiro nepieciešami maksai par izlietoto elektroenerģiju, lai kompensētu tarifa pieaugumu. Tarifs mainās ik pēc sešiem mēnešiem, un mums jau ir zināma cena, kas būs no oktobra, kā rezultātā nepieciešami līdzekļi starpības kompensēšanai," skaidroja direktors.

Tikmēr, runājot par gaidāmo auditu, Drulle neslēpa, ka izmaksas pagaidām ir provizoriskas un konkrēta pakalpojuma cena būs zināma tikai pēc iepirkuma veikšanas. "Šo summu aprēķinājām balstoties uz līdzšinējo pieredzi un zināšanām - cik tāds pakalpojums varētu izmaksāt," teica Drulle. 

Atbildot uz deputātu jautājumiem par to, kas notiks, ja gadījumā audits izmaksās dārgāk, "Rīgas gaismas" vadītājs norādīja, ka tādā gadījumā aģentūra trūkstošo naudu, visticamāk, lūgs nākamā gada budžetā.

Kā ziņots, Rīgas dome atbalstījusi neatkarīgo auditu veikšanu teju visās pašvaldībai piederošajās kapitālsabiedrībās.

Audits tiks veikts tādās Rīgas pilsētas kapitālsabiedrībās kā SIA "Rīgas namu pārvaldnieks", SIA "Rīgas ūdens", SIA "Rīgas meži", AS "Rīgas Centrāltirgus", SIA "Rīgas nami", SIA "Rīgas pilsētbūvnieks", SIA "Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs", SIA "Rīgas serviss", SIA "Rīgas 1.slimnīca", SIA "Rīgas Dzemdību nams", SIA "Rīgas 2.slimnīca", SIA "Rīgas veselības centrs", kā arī publiski privātajā kapitālsabiedrībā SIA "Getliņi Eko", kurā Rīgas pilsētas pašvaldībai pieder apmēram 97,7% kapitāla daļu. 

Auditi kapitālsabiedrībām ir jāveic par pašu līdzekļiem un, ja gadījumā kapitālsabiedrībām lieku līdzekļu budžetos šim mērķim nebūs, tās, visticamāk, budžeta grozījumos lūgs naudu pašvaldībai.

Piemēram, Rīgas enerģētikas aģentūra šim mērķim jau lūgusi piešķirt 40 000 eiro.

Pašvaldības sākotnējās aplēses liecināja, ka visi auditi kopumā varētu izmaksāt aptuveni 1,5 miljonus eiro, taču konkrētas summas būs zināmas pēc iepirkumu noslēgšanas. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu