LMT: "Baltijas mediju alianse" veicina LMT nomelnošanas kampaņu, lai sasniegtu savas intereses (17)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Izplatot sagrozītu informāciju vairākiem medijiem un iesaistot arī tiesībaizsardzības iestādes, mediju grupa "Baltijas mediju alianse" (BMA), kas ir vairāku Krievijas kanālu tiesību īpašniece Baltijā, nomelno "Latvijas Mobilo Telefonu" (LMT) savu komerciālu interešu sasniegšanai un aicina cenzēt "Google" un Apple veikalu saturu, portālam TVNET sacīja LMT pārstāve Elīna Lidere. 

Viņa norāda, ka tāpat, aizstāvot tikai savas biznesa intereses, BMA piedāvā vērsties nevis pret konkrēto lietotņu piedāvātājiem tirgū, bet gan pret iedzīvotājiem un interneta pakalpojumu sniedzējiem.

"LMT konsekventi iestājas par tiesiskumu visās jomās. Tiesiskums tāpat kā informācijas brīvība ir demokrātijas stūrakmeņi, tādēļ LMT asi nosoda cenzūru jebkādās tās izpausmēs. Jau vairākus gadus esam ieņēmuši aktīvu pozīciju, ka lēmumu par ieguvumiem un zaudējumiem, bloķējot konkrētu interneta vietni, var pieņemt tikai tiesa. Savukārt BMA uzstāj, ka pēc labākajiem Kremļa paraugiem interneta vietnes būtu jābloķē tiesībsargājošo iestāžu darbiniekiem uz vienpersoniska lēmuma pamata," saka Lidere.

LMT nostāja un apzināts lēmums ir netranslēt Krievijas federālos kanālus, kuru veidotais saturs bieži vien ir pretrunā ar Latvijas interesēm vai pat tām naidīgs, līdz ar to tie netiek iekļauti LMT televīzijas piedāvājumā. Tas tieši skar BMA biznesa intereses, jo uzņēmums no viņiem nepērk šo kanālu retranslācijas tiesības un visdrīzāk tas arī ir veicinājis šādu LMT nomelnošanas kampaņu. 

LMT pārstāve saka, ka mūsdienu viedierīcēs (tālruņos, planšetēs, datoros), kas pieslēgtas internetam, ir pieejamas miljoniem lietotnes, kas aptver visas dzīves sfēras. Lietotājiem tā ir salīdzinoši jauna joma un LMT kā laba servisa nodrošinātājs palīdz klientiem orientēties šajā piedāvājumā. Ja lietotne ir reģistrēta un atrodama "Google Play" vai "Apple Store", klienti var šajās platformās ērti atrast sev nepieciešamo saturu, sākot ar banku, pakalpojumu sniedzēju, veselīga dzīvesveida, makšķerēšanas vai golfa lietotnēm un beidzot arī ar audiovizuālo saturu.

"LMT tāpat kā jebkurš cits operators, biedrība vai privātpersona nevar nosaukt kādu šajās "Google Play" vai "Apple Store" platformās atrodamu lietotni par legālu vai nelegālu un LMT nekādā veidā neatbild par to saturu. Ja kāds vēlas cenzēt pieejamo saturu un izņemt kādu lietotni no "Google" vai "Apple", tad viņam ir jāvēršas pie šo platformu īpašniekiem un jārisina šis jautājums," saka Lidere.

Iepriekš vēstīts, ka Mediju grupa BMA, kas kontrolē arī Latvijas teritorijā raidošo Pirmo Baltijas kanālu (PBK), ir vērsusies Valsts drošības dienestā (VDD) ar lūgumu valsts drošības iestādēm un policijai izvērtēt gan BMA piederošu kanālu prettiesisku retranslāciju mobilo sakaru operatora LMT viedtelevīzijas platformā, gan arī Latvijas drošības interesēm neatbilstoša satura izplatīšanu.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu