Eksperte: Slimnīcas gadiem slēpušas reālo spēju sniegt pakalpojumus (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Veselības ekonomikas asociācijas valdes priekšsēdētāja Daiga Behmane
Latvijas Veselības ekonomikas asociācijas valdes priekšsēdētāja Daiga Behmane Foto: Ieva Leiniša/LETA

Jau gadiem Latvijā vērojama situācija, ka slimnīcas slēpj to reālās iespējas sniegt noteiktus veselības aprūpes pakalpojumus, Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" paziņojusi Latvijas Veselības ekonomikas asociācijas valdes priekšsēdētāja Daiga Behmane.

“Atklāti runājot – gadiem bijis tā, ka slimnīcas reālo situāciju ir slēpušas. Man nācies piedalīties atsevišķās slimnīcās dažādo klīnisko procesu auditos. Un tas, ko esam redzējuši, ka reāli slēpj situāciju,” atklāja Latvijas Veselības ekonomikas asociācijas valdes priekšsēdētāja Daiga Behmane.

No 2018. gada Latvijā ir piecu līmeņu slimnīcas, kuras līmenim atbilstošu finansējumu sāka saņemt šogad aprīlī. Taču Veselības ministrijā saņemta informācija, ka ne visās slimnīcās veselības aprūpe nodrošināta atbilstoši plānotajam, tādēļ sākta uzraudzība. Atbilstoši rezultātiem tiks lemts par slimnīcu turpmākajiem darbības profiliem.

Problēmu esamību apliecināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītāja Liene Cipule, minot gadījumus, kad NMPD aizved pacientu uz kādu slimnīcu, kur izrādās, ka tajā nespēj sniegt noteiktu palīdzību. 

“Visas kārtības paredz, ka dienests tiek informēts par jebkurām izmaiņām hospitalizācijas plānā vai jebkurām lietām, kas var ietekmēt pakalpojuma sniegšanu un nodrošināšanu. Jābūt pilnīgai skaidrībai – ir vai nav tas pakalpojums. Un, ja tas tur ir, tam tiešām jābūt ne tikai uz papīra, bet arī realitātē,” norādīja Cipule, piebilstot, ka zināt slimnīcu faktiskās iespējas sniegt konkrētus pakalpojumus NMPD ir svarīgi, lai plānotu dienesta tīklojumu

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu