Pentagons: ASV turpina apbruņot kurdus Sīrijā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

ASV turpina piegādāt ieročus un automašīnas kurdu spēkiem Sīrijas ziemeļaustrumos, neraugoties uz buferzonas izveidošanu Sīrijā gar Turcijas robežu, trešdien paziņoja ASV Aizsardzības ministrijas amatpersona.

ASV apgādā ar šiem materiāliem nemiernieku grupējuma "Sīrijas Demokrātiskie spēki" (SDF) vienības cīņai pret džihādistu grupējumu "Islāma valsts".

"Mēs turpinām piegādāt ļoti pielāgotus ieročus un automašīnas SDF" to lietošanai pret "Islāma valsti", sacīja Aizsardzības ministrijas darba grupas cīņai pret džihādistiem direktors Kriss Maiers.

"Mēs esam ļoti atklāti par to, kas ir šīs piegādes," teica Maiers.

"Mēs katru mēnesi sniedzam Turcijai ziņojumu par to, kādi ir šie ieroči un automašīnas."

ASV vadītā koalīcija pret "Islāma valsti" ir paļāvusies uz arābu un kurdu kaujinieku aliansi SDF, lai tā izskaustu "Islāma valsti" un novērstu šī grupējuma atdzimšanu.

Turcija, kas kopā ar ASV ir izveidojusi drošības buferzonu gar Sīrijas-Turcijas robežu, uzskata SDF sastāvā esošās kurdu Tautas aizsardzības vienības (YPG) par teroristu grupējumu.

Maiers, kurs nosauca šo buferzonu par "drošības mehānismu", sacīja, ka ASV un Turcijas bruņotie spēki jau ir veikuši piecus kopīgus helikopteru lidojumus, bet 8.septembrī ir notikusi pirmā kopīgā sauszemes patrulēšana.

Maiers teica, ka šajā zonā vēl atrodas YPG, lai gan daļa kurdu spēku šo zonu ir atstājuši un ir aizvietoti ar arābu kaujiniekiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu