"Neste" sistēmas kļūdas dēļ bijušajam filiāles vadītājam gandrīz sešus gadus izmaksāta alga (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Somijas degvielas kompānijas "Neste" automātiskās algu aprēķinu sistēmas kļūmes dēļ bijušajam kompānijas filiāles Igaunijā vadītājam Indrekam Kaju izmaksāti vairāk nekā 600 000 eiro darba algā sešus gadus pēc tam, kad Kaju un uzņēmuma darba attiecības tika pārtrauktas.

Algu kopumā 620 000 eiro apmērā "Neste" Kaju maksājusi no 2012.gada pēdējās dienas, kad viņš aizgāja no uzņēmuma, līdz 2018.gada septembrim, vēstīja Somijas ziņu aģentūra STT.

Kļūdu neviens nepamanīja, jo "Neste" darbojas automātiskā algu aprēķinu sistēma un to izmaksai nav nepieciešama cilvēka apstiprinājums. Arī Kaju pats par kļūmi neziņoja uzņēmumam.

Tomēr pagājušā gada nogalē "Neste" apsūdzēja Kaju par piesavināšanos un pieprasīja arestēt viņa īpašumus Somijā. "Neste" rīcībā esošā informācija liecina, ka viņš Somijas bankas kontā ienākušo algu par darbu, kuru viņš vairs neveica, pārskaitījis uz Igauniju.

Tiesa Helsinkos arestējusi Kaju piederošu akciju portfeli bankā "Nordea" 285 000 eiro vērtībā. Viņš tiesā uzstāja, ka "Neste" prasība nav spēkā noilguma dēļ, bet tiesa šādu argumentu noraidīja.

Tiesā Kaju pauda, ka ir zinājis par ienākošo algu, tomēr ļaunprātību savā rīcībā neatzīst. Naudu viņš esot saņēmis atbilstoši līgumam ar "Neste". Viņš gan neprecizēja, par kādu līgumu ir runa. Tapāt viņš uzstāj, ka lielu daļu naudas ieguldījis akcijās Somijā, tādēļ nevarot uzskatīt, ka viņš saņemto naudu mēģinājis slēpt. Viņš arī noraidīja "Neste" apgalvojumus, ka par algas izmaksu viņam tā uzzinājusi tikai pagājušajā gadā.

Arī Harju apriņķa tiesa turpina izskatīt "Neste" sūdzību. Abas puses par strīdu komentārus nesniedz.

Pēc aiziešanas no "Neste" Kaju strādājis Igaunijas Investīciju un tirdzniecības aģentūras (EAS) valdē un enerģētikas kompānijas "Eesti Energia" padomē.

Lietišķajā sociālajā tīklā "LinkedIn" publicētā informācija liecina, ka pašlaik Kaju ir uzņēmējs. Viņam ir divas kompānijas, viena nodarbojas ar nekustamo īpašumu, otra – elektriskā aprīkojuma tirdzniecību. Somijā Kaju bizness nepieder. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu