Ātrā palīdzība izvēlas apbraukt tikko notikuša negadījuma vietu (6)

Tikmēr Krievijā
TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Varētu domāt, ka neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests ir domāts, lai sniegtu atbalstu nelaimē nonākušiem cilvēkiem. Tomēr no Krievijas nupat ienācies video, kurā redzams, kā tā dēvētās ātrās palīdzības auto apbrauc vietu, kur tā priekšā tikko notikusi avārija ar cietušajiem.

Krievijas Ceļu policija patlaban skaidro apstākļus, kādos 23.septembra rītā notikusi Volkswagen minivena un vieglā automobiļa Lada sadursme Kingisepas pievārtē Ļeņingradas apgabalā (Krievija), atsaucoties uz portālu 47news.ru, vēsta rus.postimees.ee.

Iespaidīgajā sadursmē, kuras rezultātā Lada apgāzās uz jumta, Volkswagen vadītājs guva vieglas, bet Lada vadītājs - vidēji smagas traumas. Tāpat cieta arī trīs Lada pasažieri - 28 un 35 gadus veci vīrieši guva vidēji smagas traumas, savukārt vissmagāk cietusī 28 gadus vecā pasažiere no gūtajām traumām mira Kingisepas slimnīcā. 

Bez notikušās avārijas policija vērtē arī garām braukušā neatliekamās medicīniskās palīdzības auto vadītāja rīcību, jo aculiecinieka video reģistratora video redzams, ka tas apbrauc avārijas vietu un aizbrauc. Mediķu busiņa vadītāja rīcībā policija saskata Krievijas Kriminālkodeksa 125 pantā atrunātā nozieguma - "Pamešana briesmās" - pazīmes.

Tikmēr Kingisepas neatliekamās palīdzības dienesta pārzinis Aleksandrs Afanasjevs 47news.ru pastāstījis, ka tiek veikta arī iekšējā izmeklēšana. Pēc viņa teiktā vadītājs busiņā tobrīd bijis viens, jo devies uz turpat netālu esošo degvielas uzpildes staciju. Viņš atgriezies pēc divām minūtēm.

Uz jautājumu, vai ātrās palīdzības auto ir jāapstājas negadījuma vietā, ja tajā nav brigādes, Afanasjevs nav atbildējis. Policijā gan norāda, ka pieņēmumam par to, ka vadītājs bijis viens, ietekmes uz notikušā kvalifikāciju nebūs.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu