KNAB aizturējis Ķekavas mēra vietnieku Vītolu un kādu fizisku personu par kukuļošanu 30 000 eiro apmērā (28)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ķekavas novada domes deputāts Aigars Vītols
Ķekavas novada domes deputāts Aigars Vītols Foto: Ieva Makare/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piektdien aizturējis kādu Ķekavas novada pašvaldības amatpersonu un kādu uzņēmēju par iespējamu kukuļošanu saistībā ar būvdarbu veikšanu, informēja KNAB.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka aizturētā pašvaldības amatpersona ir domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Aigars Vītols (LZS).

KNAB norādīja, ka kriminālprocess sākts šī gada 12.augustā pēc Krimināllikuma 320.panta trešās daļas, proti, par kukuļa pieprasīšanu lielā apmērā.

Vītols savulaik bija viens no Latvijas basketbola izlases labākajiem aizsardzības spēlētājiem. Parasti viņš sedza pretinieku komandas līderus.

Krimināllietas materiāli satur ziņas par to, ka Ķekavas novada pašvaldības amatpersona, iespējams, pieprasīja uzņēmējam kukuli 30 000 eiro apmērā, lai uzņēmējs saņemtu pēdējo maksājumu no Ķekavas novada pašvaldības par būvdarbu veikšanu projekta ietvaros.

Šobrīd aizturētas divas personas. Par piemērojamo drošības līdzekli procesa virzītājs lems atbilstoši Kriminālprocesa likumā noteiktajam termiņam, proti, 48 stundu laikā.

Izmeklēšanas interesēs detalizētu informāciju par kriminālprocesu KNAB šobrīd nevar sniegt.

Vītols Ķekavas pašvaldībā strādā daudzus gadus. Kā liecina Vītola iesniegtās valsts amatpersonas deklarācijas, jau 2013.gadā, stājoties pašvaldības deputāta amatā, viņš bija izsniedzis aizdevumus 590 700 latu jeb 840 490 eiro apmērā, un tieši tikpat daudz debitori viņam bija parādā arī 2018.gada beigās.

Arī viņam pašam jau kopš 2013.gada ir lielas parādsaistības - stājoties amatā viņš kreditoriem bija parādā 102 469 latus jeb 145 800 eiro, bet piecos gados deputāta parādsaistības ir sarukušas līdz 115 436 eiro.

2018.gada deklarācijā Vītols norādījis, ka papildus trīs ieņemamajiem amatiem Ķekavas novada pašvaldībā viņš bijis arī pašnodarbinātais, valdes loceklis basketbola klubā "Ķekava", valdes loceklis SIA "Anakom", kura darbība šogad apturēta, kā arī Rīgas plānošanas reģiona attīstības padomes locekļa aizvietotājs. Saskaņā ar deklarāciju, vienīgos ienākumus Vītols pērn guvis Ķekavas novada pašvaldībā, kur nopelnījis 29 490 eiro.

Kā liecina dati no KNAB uzturētās Partiju finanšu datubāzes, laika periodā no 2016. līdz 2018.gadam Vītols Latvijas Zemnieku savienībai un Zaļo un zemnieku savienībai sešos maksājumos ziedojis kopumā 2145 eiro.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu