Unikāli Porsche 959, ko vācu kompānija izgatavoja iekļaušanai arābu prinča kolekcijā

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Porsche Museum Stuttgart

Kā zināms, auto entuziastu vidū ir tādi, kuri stāv un krīt par BMW, ir tādi, kuri kvēli fano par Audi un citiem zīmoliem. Bet ir arī tādi auto entuziasti, kolekcionāri, kuri var atļauties ne tikai fanot, bet iekāres objektus arī iegādāties. Un kāda arābu prinča gadījumā ne tikai pašķirstīt katalogu un nopirkt, bet dot uzdevumu Porsche Exclusive nodaļas meistariem izgatavot sērijveida modeļu īpašas, neatkārtojamas versijas.

Tā pirms gadiem pie Porsche īpašo uzdevumu nodaļas speciālistiem vērsās kāds vārdā nenosaukts arābu šeihs ar vēlmi, lai kompānijā viņam izgatavo septiņus īpašus Porsche 959. Lai gan konkrētais modelis savulaik bija ātrākais sērijveida ielas auto, šeiham ar to nebija gana. Visiem viņa septiņiem jaunajiem 959 bija jābūt unikāliem, ar unikālām apdares materiālu un krāsu kombinācijām.

Foto: Porsche Museum Stuttgart

Vienu no šiem auto 2011.gadā Porsche aizņēmās no kolekcionāra, lai uz laiku iekļautu Štutgartē bāzētā Porsche muzeja ekspozīcijā. Tas ir zelta krāsas automobilis ar apzeltītām izplūdes caurulēm un eksterjeram pieskaņotu salona apdari. Šā automobiļa attēlus vācu ražotājs tagad apskatei izvietojis Porsche Museum Facebook vietnē

Foto: Porsche Museum Stuttgart

Turpat nonākuši arī attēli ar sarkanas krāsas 959 interjeru. Automobilis no ārpuses virtuālajā vidē netiek parādīts, taču sarkano ķieģeļu krāsas salona apdari, koka elementus, atšķirīgo stūri, kā arī ātrumpārslēga un stāvbremzes noformējumu gan var novērtēt.

Foto: Porsche Museum Stuttgart

Porsche 959 bija viens no astoņdesmito gadu progresīvākajiem ielas auto. Tas tika apgādāts ar 2,8 litru twin-turbo bokserdzinēju (450 ZS, 500 Nm) un pilnpiedziņu. Automobilis spēja 100 km/h sasniegt 3,7 sekundēs, bet maksimālais ātrums sasniedza 317 km/h. S jeb Sport versijā 959 motora jauda jau bija 515 ZS, bet maksimālais ātrums - 339 km/h.

Foto: Porsche Museum Stuttgart
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu