Beidzot paziņots iespējamais ar veipošanu saistīto nāvju cēlonis (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Vīrietis veipo.
Vīrietis veipo. Foto: Unsplash

Pirmo reizi Slimību profilakses un kontroles centrs paziņojis, ka THC (aktīvā viela marihuānā) veipošana ir saistīta ar simtiem plaušu slimību gadījumu un vismaz 12 nāves gadījumiem ASV.

Preses konferencē piektdien centra pārstāvji paziņoja, ka jaunākie izmeklēšanas rezultāti liek domāt, ka slimību un nāves gadījumos ir iesaistīts THC.

Iepriekš centra pārstāvji ziņoja, ka daudzi no sasirgušajiem atzinās, ka ir veipojuši THC produktus, tomēr pētnieki sākumā to nesaistīja ar slimību izcelsmi.

Dati, kas izmantoti pētījumā, tika savākti no vairāk nekā 500 pacientiem. 77% no tiem atklāja, ka ir smēķējuši gan THC, gan nikotīnu. 36% no tiem teica, ka smēķējuši tikai produktus ar THC, bet 16% atzina, ka smēķējuši tikai nikotīnu.

Visa šī informācija ir balstīta uz pacientu atbildēm.

Eksperti stāstīja, ka sasirgušie vai mirušie veipotāji lielākoties smēķējuši ar THC pildītos “Dank Vapes” kārtridžus. “Dank Vapes” ir ļoti populārs zīmols, kā arī tos var ļoti viegli iegādāties veikalos vai internetā. No 86 cilvēkiem, kuru plaušu kaite tika saistīta ar veipošanu, aptuveni 70% atzina, ka smēķējuši tieši “Dank Vapes” kārtridžus.

“Mēs esam ļoti sarežģītas izmeklēšanas vidū, kas notiek visos štatos, kuros ir parādījusies dzīvībai bīstamā slimība,” preses konferencē teica centra pārstāve Anne Šašeta.

Līdz šim ir identificēti 805 gadījumi, kad plaušu kaite ir saistīta ar veipošanu. Savukārt jau 12 gadījumi ir bijuši letāli.

“Bēdīgi, bet es uzskatu, ka mirušo ir vairāk, nekā oficiāli paziņots,” piebilda Šašeta.

Tiesa, lai arī pētnieki ir atraduši saikni starp THC un plaušu kaitēm, tomēr cēloņsakarība nav pierādīta.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu