Britu pāris iekrīt krāpnieku ķetnās: 10 000 eiro par neesošiem Airbnb apartamentiem (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Naktsmītņu uzņēmums "AirBnb" ir revolucionārs produkts mūsdienu ceļotājiem - vairs nekādas viesnīcas. Atliek vien atvērt aplikāciju, izvēlēties vēlamo vietu, laiku un pat cenu, atrast piemērotāko apmešanās vietu un doties atpūtā. Turklāt šis uzņēmums ir labvēlīgs arī tiem, kas vēlas piepelnīties, - ievieto aplikācijas lapās savu mitekli un izīrē tūristiem. Diemžēl šīs iespējas ir arī krāpnieku un zagļu Meka. Nupat kādam britu pārim ceļojums uz Eivisas salu izdevās pagalam nelāgs, vēsta ziņu portāls CNN. 

Īans un viņa sieva Denīze, pāris no Lielbritānijas, plānoja pavadīt atvaļinājumu siltajā Spānijas salā Eivisā. Pāris noskatīja īpaši ekskluzīvus apartamentus kādā elegantā namā un līdz ar rezervāciju samaksāja teju 10 000 eiro. Iecerētais atvaļinājuma ilgums bija divas nedēļas un, kā solīts aprakstā, mājoklim vajadzēja būt VIP penthausam ar turku vannu, džakuzi un marmora terasi. Tāpat numuriņā bija atļauts uzturēties mājdzīvniekiem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Las Boas Ibiza (@lasboass) on

Tomēr, nonākot galamērķī, pāris attapās pie sasistas siles - šāds īpašums nemaz netiek izīrēts tūristiem. Krāpnieki vilinošās fotogrāfijas bija ņēmuši no dzīvokļu ēkas "Las Boas" pārdošanas vai īres sludinājumiem. Kā atklāj nekustamo īpašumu aģenti, sludinājuma attēlos norādītais īpašums konkrētajā ēkā nemaz neeksistē, turklāt VIP penthauss ir kopīgi lietojama telpa visiem mājas īrniekiem un nav atsevišķs dzīvoklis. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Las Boas Ibiza (@lasboass) on

Uzņēmums Airbnb sāka izmeklēšanu un izņēma krāpnieku veidotos sludinājumus tikai pēc tam, kad iesaistījās laikraksts "The Sun". 

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu