Enerģētikas giganta BP vadītājs Bobs Dadlijs nākamgad pametīs uzņēmumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Lielbritānijas enerģētikas giganta BP vadītājs Bobs Dadlijs, kurš pārraudzīja uzņēmuma atgūšanos no 2010.gadā notikušās katastrofas Meksikas līcī, nākamgad kompāniju pametīs.

BP norāda, ka Dadlijs no amata atkāpsies 2020.gada 4.februārī un pensijā dosies martā. Viņa vietā stāsies Bernards Lūnijs, kurš pašlaik vada uzņēmuma naftas un gāzes ieguves biznesu.

"Bobs uzņēmuma vadītāja amatā stājās, iespējams, vissarežģītākajā laikā BP vēsturē. Savā pilnvaru  laikā viņš vadīja atlabšanu no [naftas ieguves platformas] "Deepwater Horizon" katastrofas, pārveidoja BP par spēcīgāku un drošāku uzņēmumu, kā arī palīdzēja tam atgūt vadošās pozīcijas enerģētikas sektorā," skaidro BP padomes priekšsēdētājs Helge Lunds.

Dadlijs BP vadītāja amatā stājās 2010.gada oktobrī pēc tam, kad viņa priekšgājējs Tonijs Heivards atstāja šo amatu saistībā ar kritiku par Meksikas līča katastrofas seku likvidēšanu.

2010. gada aprīlī uz BP naftas ieguves platformas Meksikas līcī notika sprādziens, izcēlās ugunsgrēks un gāja bojā 11 strādnieki. Divas dienas vēlāk platforma nogrima, bet naftas noplūdi no urbuma izdevās apturēt tikai pēc 87 dienām.

Šajā laikā līča ūdeņos nonāca miljoniem barelu naftas, kas piesārņoja Teksasas, Luiziānas, Misisipi, Alabamas un Floridas štatu piekrasti, negatīvi ietekmējot gan tūrisma nozari, gan zvejniecību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu