Pirmie iespaidi: kā tas ir - fotografēt ar viedtālruni Samsung S10+ (5)

Jānis Škapars
, Fotogrāfs
CopyLinkedIn Draugiem X
Samsung S10+
Samsung S10+ Foto: Jānis Škapars/TVNET

Mobilais tālrunis – mazs kompakts ikdienas palīgs, kurš ir spējīgs atrast piemērotāko un ātrāko ceļu sastrēguma laikā, pamodināt no rītiem, vai palīdz “nosist” laiku sabiedriskajā transportā. Daudzi no mobilo telefonu lietotājiem nespēj iedomāties šo tehnoloģiju brīnumu bez foto kameras. Ir tik jauki fotografēt skaistos atvaļinājuma mirkļus, tos publicēt sociālajos tīklos un kaitināt kolēģus. Bet vai tiešām mobilais tālrunis ir spējīgs aizvietot ierasto fotokameru? Ļoti vienkāršā veidā mēģināšu paskaidrot katras kameras nozīmi un lietojumu.

Samsung S10+ savam īpašniekam ļauj uzņemt foto attēlus un video, bet, lai viss būtu vēl interesantāk, šī 175 gramus vieglā iekārta ir aprīkota ar piecām kamerām. Divas no tām atrodas telefona priekšpusē un atlikušās trīs - aizmugurē. Varētu rasties jautājums – kam tas viss ir vajadzīgs?

Visi attēli fotogalerijā tapuši, izmantojot Samsung Galaxy S10+

Viss ir ļoti vienkārši - priekšējās kameras atvieglo dzīvi pašiņu cienītājiem. Viena no kamerām ir paredzēta individuālam foto, bet otras kameras skatu leņķis ir platāks, lai, piemēram, ģimenes “selfijā” iekļūtu visi ģimenes locekļi.

Par telefona aizmugurē esošajām kamerām. Viena no tām ļauj uz pasauli paskatīties plašāk. Burtiski plašāk. Kamera ir ar platu skata leņķi, šī iespēja ļauj iemūžināt skatus, kuri parasti neietilpst kadrā – lielas ēkas, skaistus dabas skatus, vai nofotografēt savu kaķi tā, lai tas izskatās, kā no repa albuma vāka.
 

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Otra kamera, ja to tā var nodēvēt, ir standarta telefona kamera – zelta vidusceļš. Paredzēta ikdienas sīkumiem: ainavām, ēdienu fotogrāfijām, dzīvnieku fotografēšanai un visiem citiem iespējamajiem lietojumiem.
 

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Trešā kamera paredzēta tiem, kuri grib uz pasauli paraudzīties tuvāk. Kā varam lasīt tehniskajā specifikācijā, šī ir telefoto kamera. Attiecīgi, ar šo kameru varam optiski (ne digitāli) divkārt pietuvināt objektus, kuri šķietami liekas nesasniedzami. Kā labs piemērs varētu būt dažādu ēku fasādes rotājumi, kuri ejot pa ielu šķiet ļoti tāli un neskaidri, bet ar šo kameru tie kļūst tuvi un saprotami. Ar to varam arī pastaigas laikā sastaptam balodim ieskatīties tieši acīs.
 

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ar šādu kameru arsenālu ir iespējams paveikt daudz, bet ar to viss nebeidzas. Šim tālrunim ir ļoti daudz dažādu “foto palīgi”. Piemēram, paziņojums par to, ka fotografējamais objekts ir aizvēris acis vai paziņojums, ka fotogrāfija nav asa. Iespējas ir teju neierobežotas, bet visvairāk priecē manuālais režīms, ar kuru ir iespējas visus iestatījumus mainīt pašam.

Ikdienā fotografēju ar spoguļkameru un telefonfotogrāfijas nešķiet nopietnas, bet došu iespēju Samsung S10+ mainīt manas domas. Laiku pa laikam, dodoties bezmērķīgās pastaigās, izmēģināju dažādās Samsung kameras. Protams, ka salīdzināt dakšu ar karoti ir grūti – pamatfunkcija ir viena, bet lietojums dažāds. Fotogrāfijas šķiet gana labas, lai no tām veidotu sociālo tīklu stāstus par pastaigu, bet zinot, ka šis Samsung tālrunis dod iespēju izmantot manuālo režīmu, kļūstu azartisks un vēlos paeksperimentēt ar dažādiem slēdža ātrumiem, tā saukto gaismas zīmēšanu un citām ne tik ikdienišķām lietām. Seko līdzi un noskaidro, vai telefona kameras spēj pārspēt spoguļkameru.

Galvenie dati

Izmēri157,6 x 74,1 x 7,8 mm; 175 g - 198 g (atkarībā no korpusa materiāla
Ekrāns

6,4 collas, 103,8 cm2, 1440 x 3040 pix, (~522 ppi)

ČipsetsAstoņu kodolu Exynos 9820 (2 x 2,73 GHz Mongoose M4 & 2 x 2,31 GHz Cortex-A75 & 4 x 1,95 GHz Cortex-A55)
Atmiņa128GB 8GB RAM, 512GB 8GB RAM, 1TB 12GB RAM + microSD līdz 1GB
Aizmugurējās kameras

12 MP, f/1,5 - 2,4, (platleņķa) + 12 MP, f/2,4 (telefoto), 2x optiskais pietuvinājums + 16 MP, f/2,2, (ultraplatleņķa)

Selfiju kameras10 MP, f/1,9 (platleņķa) attēla optiskā stabilizācija + 8 MP, f/2,2 (platleņķa) dziļuma sensors
Baterija4100 mAh; ātrā uzlāde - 15W, bezvadu uzlāde - 15W; atgriezeniskā bezvadu uzlāde - 9W
OperētājsistēmaAndroid 9.0 (Pie)

Materiāls tapis sadarbībā ar Samsung

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu