Siltumcentrālē "Imanta" būvēs jaunu biokurināmā katlu māju (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
AS "Rīgas Siltums" siltumcentrāle.
AS "Rīgas Siltums" siltumcentrāle. Foto: Lita Krone/LETA

Siltumcentrālē "Imanta" sākti jaunas biokurināmā katlu mājas būvniecības darbi, kuru kopējās izmaksas lēšamas 15,7 miljonu eiro apmērā, informēja AS "Rīgas siltums" pārstāve Linda Rence. Katlu mājas jauda plānota 48 megavati.

Kā norāda "Rīgas siltuma" valdes priekšsēdētājs Normunds Talcis, ar šo enerģētikas projektu uzņēmums vēlas pateikt rīdziniekiem, ka strādā pilsētas iedzīvotāju labā, investējot ilgtspējīgās tehnoloģijās, saglabājot vidi un nodrošinot drošu, efektīvu un konkurētspējīgu siltumapgādi.

"Zīmīgi, ka jaunā biokurināmā siltumcentrāle tiek izbūvēta siltumcentrāles "Imanta" teritorijā, kur agrāk atradās mazuta saimniecība. Ar šo projektu mēs pasakām "nē" mazutam," pauž Talcis.

Plānots, ka jaunā biokurināmā katlu māja par aptuveni 40% ļaus samazināt fosilo energoresursu izmantošanu siltumcentrāles kurināmā bilancē, aizvietojot to ar vietējo atjaunojamo energoresursu - koksnes šķeldu.

Objektā paredzēts izbūvēt biokurināmā ūdenssildāmos katlus ar jaudu 2x20 megavati ar dūmgāzu kondensatoriem, kuru lietderības koeficients sasniegs līdz 115,7%, kas ir ļoti labs rādītājs, skaidro Rence.

Plānots, ka jaunie tehniskie risinājumi paaugstinās katla efektivitāti aptuveni līdz 2% salīdzinot ar tradicionāliem katliem. Tāpat arī ieplānotie dūmgāzu kondensatori ļaušot kurināmo izmantot efektīvāk.

Projekta būvniecības izmaksas ir 15,7 miljoni eiro, no kuriem Eiropas Savienības Kohēzijas Fonda līdzfinansējuma apmērs plānots 5,8 miljonu apmērā.

Objektu plānots nodot ekspluatācijā 2020.gada rudenī.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu