ES samits apstiprina Lagardas iecelšanu par ECB prezidenti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/LETA

Eiropas Savienības (ES)  samits piektdien Briselē apstiprināja bijušās Starptautiskā Valūtas fonda (SVF)  izpilddirektores Kristīnes Lagardas iecelšanu Eiropas Centrālās bankas (ECB)  prezidenta amatā.

Iepriekš Lagardas iecelšanu par eirozonas centrālās bankas prezidenti atbalstīja ECB padome un Eiropas Parlaments, un ES samita apstiprinājums ir pēdējais oficiālais solis, kas nepieciešams, lai Lagarda 1.novembrī varētu stāties jaunajā amatā.

Jau ziņots, ka ES samitā jūnijā tika nolemts izvirzīt Lagardu ECB prezidenta amatam.

Pašreizējā ECB prezidenta Mario Dragi astoņu gadu pilnvaru termiņš beigsies 1.novembrī. ECB prezidentu nevar iecelt amatā uz otru pilnvaru termiņu pēc kārtas.

ECB padomes un EP viedokļiem ir konsultatīva nozīme. Pēc šo viedokļu saņemšanas ECB prezidentu oficiāli apstiprina Eiropadome.

Lagarda bija  SVF izpilddirektore  kopš 2011.gada, bet pēc izvirzīšanas ECB prezidenta amatam viņa pārtrauca pienākumu pildīšanu. Pirms darba SVF viņa ieņēma vairākus ministru amatus Francijas valdībā, tostarp bija ekonomikas, finanšu un rūpniecības ministre no 2007. līdz 2011.gadam. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu