CSDD starptautisko vadītāja apliecību izgatavošana izmaksās €37 000

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: GATIS DIEZIŅŠ / LETA

VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija" (CSDD) uz četriem gadiem noslēgusi vienošanos ar SIA "Adi kartes" par starptautisko vadītāja apliecību izgatavošanu ar prognozēto līgumsummu 37 000 eiro, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) informācija. 

CSDD bija izsludinājusi iepirkuma konkursu par starptautisko vadītāja apliecību izgatavošanu, apliecību sūtījumu sagatavošanu un nosūtīšanu. Konkursā tika saņemts viens pieteikums un vienošanās prognozējoši par 37 000 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) noslēgta ar "Adi kartes". 

Konkursa nolikumā norādīts, ka starptautisko vadītāja apliecību izgatavošana un piegāde uzņēmumam jāsāk 2020.gada 2.janvārī. Prognozējamais apliecību apjoms ir 6000 gabali. Nolikumā teikts, ka norādītajam apjomam ir tikai informatīvs raksturs, tas nav saistošs pasūtītājam vispārīgās vienošanās darbības laikā. Izgatavojamo apliecību skaits un piegāžu skaits var mainīties atkarībā no vajadzības. Aptuvenie apjomi tiek izmantoti prognozējamās līgumcenas noteikšanai.

Vispārīgā vienošanās tiek slēgta uz četriem gadiem vai līdz vispārīgās vienošanās plānotajam apjomam - 6000 apliecību sasniegšanai.

Nolikumā skaidrots, ka no pasūtītāja tiek sagaidīta apliecības un drošības pārklājuma dizaina izstrāde un saskaņošana ar CSDD, apliecības sagatavju izgatavošana, apliecību izgatavošana, kas ietver nepieciešamo datu saņemšanu, datu savākšanu un apstrādi, un apliecības sagatavju personalizēšanu, kā arī personalizēto apliecību sūtījumu sagatavošana un nosūtīšana vai piegāde. 

"Adi kartes" dibināta 1999.gadā, un tās pamatkapitāls ir 72 000 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums pērn bija 813 078 eiro, bet kompānijas zaudējumi bija 61 445 eiro. "Adi kartes" kapitālā 15% pieder Atim Strengam, bet 85% daļu - SIA "Adi", kuras vienīgais īpašnieks ir Juris Bolužs.

Jau ziņots, ka šogad martā Ministru kabinets (MK) apstiprināja grozījumus noteikumos "Transportlīdzekļu vadītāja tiesību iegūšanas un atjaunošanas kārtība un vadītāja apliecības izsniegšanas, apmaiņas, atjaunošanas un iznīcināšanas kārtība", kas paredz, ka no 2020.gada 1.janvāra autovadītājiem Latvijā no būs iespēja iegūt starptautiska parauga autovadītāja apliecības.

Noteikumu grozījumi paredz, ka starptautiskā vadītāja apliecība būs no papīra izgatavots A6 formāta dokuments (grāmatiņa), kuru atbilstoši 1968.gada Vīnes konvenciju par ceļu satiksmi izsniegs papildus vadītāja apliecībai. Tās plānots sākt izdot no 2020.gada 1.janvāra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu