Ideālā temperatūra mājoklī: cik daudz jāuzsilda telpas, lai tajās justos ērti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Klāt ir rudens un līdz ar košajām lapām un dzestro rītu aromātu, šajā laikā piezogas arī nepatīkams drēgnums, kas savukārt tā vien liek sniegties pie radiatora un pagriezt termostatu pāris iedaļas, lai sasildītu mājokli. Tomēr, cik siltam ir jābūt mājoklim šajā laikā, lai mājoklī valdītu tīkams komforts, ziņo portāls Limon.ee. 

Portāla eksperti atklāj, ka vasarā ideālā temperatūra telpās ir no +20 līdz +28 grādiem - šādā siltumā mājinieki nepārkarsīs, taču arī nebūs jālien zem segas sildīties. Savukārt ziemā istabas temperatūru ir ieteicams uzturēt mazliet vēsāku nekā vasarā un nepārcensties ar sildīšanu. Gada tumšajos mēnešos telpu ir ieteicams sasildīt no +18 līdz +24 grādiem. 

Vadoties pēc normatīvajiem aktiem, mājoklī, kuru silda centralizētā siltumapgāde, gaisa temperatūra nedrīkst būt zemāka par +18 grādiem. Ja dzīvoklī temperatūra ir zemāka, noteikti ir jāvēršas pie nama apsaimniekotāja un jāmeklē stindzinoši vēsās temperatūras cēlonis. 

Ņem vērā, ka ziemas mēnešos tikpat liela nozīme ir mitruma līmenim telpās. Apkures rezultātā mitrums telpās var strauji samazināties, tāpēc šajā laikā nenāks par ļaunu sekot līdzi arī telpas mitruma rādītājiem - arī pārāk sauss vai mitrs gaiss laika gaitā var kaitēt cilvēka veselībai. iekštelpu optimālais mitruma līmenis ir no 40 līdz 60 procentiem. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu