Muižnieku piedāvā kā vienu no pieciem kandidātiem Eiropas ombuda amatam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
 Nils Muižnieks
Nils Muižnieks Foto: Edijs Pālens/LETA

Eiropas Parlamenta (EP) priekšsēdētājs Dāvids Sasoli EP Lūgumrakstu komitejai ir iesniedzis piecus kandidātus uz Eiropas ombuda amatu, kā vienu no kandidātiem piedāvājot Nilu Muižnieku no Latvijas, vēsta "Delfi".

Līdz ar Muižnieku ombuda amatam piedāvāti Džusepe Fortunato no Itālijas, Jūlija Lafranka no Igaunijas, Sesīlija Vikstroma no Zviedrijas un pašreizējā ombudē no Īrijas Emīlija O'Reilija.

Muižniekam kopā ar citiem kandidātiem 3.decembrī paredzēta iztaujāšana Lūgumrakstu komitejā. Arī balsojums par ombudu paredzēts decembrī.

Ombuds izmeklē administratīvas kļūmes Eiropas Savienības iestāžu, struktūru, biroju un aģentūru darbā, rīkojoties pēc savas ierosmes vai pamatojoties uz ES pilsoņu iesniegtām sūdzībām. Ombudu ieceļ EP uz visu parlamenta sasaukuma laiku.

Muižnieks no 2012. līdz 2018.gada aprīlim bija Eiropas Padomes cilvēktiesību komisārs. Pametot amatu, Muižnieks aģentūrai LETA stāstīja, ka labu laiku plānojot nedarīt neko, bet vēlāk cer strādāt starptautisko cilvēktiesību jomā.

Muižnieks tolaik uzsvēra, ka viņam neesot ambīciju iekļauties Latvijas politikā, jo viņš vēloties izmantot savu unikālo pieredzi cilvēktiesību jomā. "Protams, nekad nesaki nekad, bet, no otras puses, esmu tur [Latvijas politikā] jau bijis un to visu redzējis," aģentūrai LETA piebilda Muižnieks, kurš savulaik bija Aināra Šlesera vadītās Latvijas Pirmās partijas pārstāvis valdībā, kur bija īpašo uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu