Krāslavā par 10 000 eiro izspiešanu aizturēts vairākkārt tiesāts vīrietis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Otrdien Krāslavā aizdomās par 10 000 eiro izspriešanu aizturēts vīrietis, kurš vairākkārt ir bijis tiesāts, informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Ksenija Belova.

Šomēnes policijā vērsies vīrietis, kurš ziņoja par personu, kura, piedraudot ar vardarbību, mēģina izspiest 10 000 eiro. Saņemot informāciju, Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja amatpersonas izplānoja iespējamā izspiedēja aizturēšanas operāciju.

Otrdien aizdomās turētais bija ieradies norunātajā vietā, lai no cietušā saņemtu pieprasīto naudu. Naudas saņemšanas brīdī 1986.gadā dzimušais vīrietis tika aizturēts un no viņa atsavināta summa, par kuras samaksu cietušais ar izspiedēju sākotnēji bija vienojušies.

Pašlaik saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc par izspiešanu, savukārt rītdien tiesa lems arī par drošības līdzekļa piemērošanu. Iespējamais vainīgais jau iepriekš bija nonācis likumsargu redzeslokā un vairākkārt tiesāts.

Par izspiešanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu