Politiķis: Saeimas atlaišanas panākšana neuzlabotu finansējumu veselības aprūpei (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) līderis Raivis Dzintars
Apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) līderis Raivis Dzintars Foto: Evija Trifanova/LETA

Pat ja mediķu arodbiedrība panāktu Saeimas atlaišanu, ko ir solījusi darīt gadījumā, ja politiķi budžetā neparedzēs vēl lielāku finansējuma pieaugumu veselības aprūpei, tas budžeta iespējas un finansējumu mediķiem nepalielinātu, šādu viedokli Latvijas Radio pauda apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) līderis Raivis Dzintars.

Pēc politiķa vārdiem, nākamā gada budžets top mokošā procesā, īpaši šajā valdībā, kurā ir pārstāvētas piecas partijas. Gala rezultātā par budžetu ir jāpanāk vienprātība apstākļos, kad ir ļoti daudz nozaru un sabiedrības grupu ar dažādām vajadzībām - bez mediķiem ienākumu palielinājums tiks nodrošināt arī pedagogiem, iekšlietu darbiniekiem, pensionāriem, kultūras darbiniekiem, uzsvēra Dzintars.

Dzintars norādīja, ka starp dažādajām interesēm ir jāatrod zināms līdzsvars, un pašlaik valdošajai koalīcijai neesot izdevies atrast veidus, kā palielināt naudu mediķiem, būtiski nepasliktinot situāciju citās nozarēs.

VL-TB/LNNK līderis domā, ka, pat neskatoties uz dažādu interešu grupu spiedienu, budžeta pieņemšana "neizies ārpus rāmjiem". Viņš sagaida, ka spiediens uz koalīciju turpināsies un varētu arī tikt lietota retorika par Saeimas atlaišanu, ko ļoti labprāt izmantošot arī opozīcijas partijas, tomēr Dzintars nedomā, ka Saeimas atlaišana varētu nest kādu risinājumu finansējuma palielināšanai medicīnai.

Līdzīgi esot arī ar atbalstu masu medijiem - partijas piekrītot, ka valsts sniegtajam atbalstam vietējā satura ražošanai vajadzētu būt lielākam, bet iespējas esot ierobežotas.

Runājot par ieceri būtiski kāpināt valsts atbalstu politiskajām partijām, Dzintars sacīja, ka ieceri atbalsta, taču parlaments vēl varētu izdarīt zināmas korekcijas šajos plānos.

Dzintara vērtējumā, pašreizējā redakcijā likuma izmaiņās trūkstot būtiskas sadaļas - ja tiek nolemts palielināt valsts finansējumu, tad ļoti būtiski esot jāsamazina privāto sponsoru iespējas ziedot partijām, bet pašlaik šis jautājums neesot atrunāts. Viņaprāt, būtu jānosaka partiju finansējuma maksimālie griesti, kas būtu tuvi pašlaik iecerētajiem valsts atbalsta griestiem.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu