Radīts telefona vāciņš no mākslīgas cilvēka ādas (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Marc Teyssier

Ja tu kādreiz esi sapņojis par ērtu telefona vāciņu, kas darināts no cilvēka ādas, - kurš gan par to nav sapņojis? – tad šī ir tava laimīgā diena, jo beidzot ir radīta mākslīga cilvēka āda, lai viedtālruņa vāciņus padarītu, tā sakot, cilvēciskākus.

Kad saskaramies ar citiem, lielu lomu komunikācijā spēlē āda, tomēr pastarpinātiem komunikācijas rīkiem, piemēram, viedtālruņiem vai datoriem, joprojām ir “auksts” interfeiss, kas liedz mijiedarbības dabiskumu, rakstīts produkta mājaslapā.

Lūk, tagad šī problēma esot atrisināta. Izstrādātā mākslīgā āda reaģē uz kniebšanu, kutināšanu un bakstīšanu, kā arī uz dažādām emocijām, proti, spēcīga saspiešana tiek asociēta ar dusmām, bet maiga berzēšana - ar komforta sniegšanu, vēsta izdevums “New Scientist”.

Kāpēc šī mākslīgā āda ir paredzēta viedtālruņiem? “Tāpēc, ka es vēlējos knaibīt savu telefonu,” komentēja doktorants Marks Teisjērs.

Mākslīgā āda pagaidām ir paredzēta tikai viedierīcēm, tomēr Teisjērs ar savu pētnieku komandu cer, ka nākotnē tai būs plašāks praktiskais lietojums, piemēram, šajā ādā varētu ietērpt robotus.

Teisjērs jau iepriekš bija iekarojis mediju virsrakstus ar savu robota pirkstu, ko var iespraust viedtālrunī un likt tam rāpot uz priekšu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu