Atklāti nākamie ideju foruma "TEDxRiga" 2019 runātāji

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

22. novembrī notiks jau astotais ideju forums "TEDxRiga", kurā visas dienas garumā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā savās idejās dalīsies vairāk nekā 20 atzīti pašmāju un ārzemju viesi. Šogad foruma tēma būs „Together” jeb „Kopā”, un līdzās jau izziņotajiem runātājiem pasākumā uzstāsies arī mūziķis Ralfs Eilands, ekonomists un pasniedzējs Arnis Sauka, režisors un scenārists Andris Gauja, biologs un pasniedzējs Indriķis Krams, kā arī uzņēmējs un investors no Igaunijas – Aleksandrs Tonisons.

Prestižās TED kustības nacionālā mēroga ideju forums "TEDxRiga" ik gadu pulcē dažādu jomu profesionāļus no Latvijas un ārzemēm – zinātniekus, uzņēmējus, radošo industriju pārstāvjus un citus – izcilības, kuri dalās ar personīgiem un iedvesmojošiem stāstiem. Septiņu gadu laikā uz "TEDxRiga" skatuves kāpuši vairāk nekā 100 runātāji, kuru vēstījumi "TEDx" "Youtube" kanālā skatīti teju divus miljonus reižu.

Nupat līdzās jau izziņotajiem runātājiem atklāti nākamie viesi, kuri uzstāsies "TEDxRiga" 2019.

Ralfs Eilands ir mūziķis, producents un komponists. Viņš komponējis mūziku TV šoviem, filmām un dažādiem izpildītājiem, savukārt kā solomākslinieks daudzkārt uzstājies kopā ar Raimondu Paulu. Šobrīd Ralfs devies koncerttūrē kopā ar Latvijas Radio bigbendu, kā arī vada pētnieciskās žurnālistikas šovu „Starp citu”, ko veido Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs Re:Baltica.

Arnis Sauka ir ekonomists, pasniedzējs un Rīgas Ekonomikas augstskolas Ilgtspējīga biznesa centra vadītājs. Savos pētījumos viņš pievēršas ēnu ekonomikai, nodokļu nomaksai, produktivitātei, konkurētspējai un citām tēmām. Arnis ir ikgadējā Baltijas valstu ēnu ekonomikas pētījuma līdzautors, kā arī autors Ārvalstu investoru padomes Latvijā veidotajam Sentimenta indeksam.

Andris Gauja ir režisors un scenārists. Viņa zināmākie veikumi ir dokumentālā filma „Ģimenes lietas” un filma „Izlaiduma gads” – abām Andris bijis gan režisors, gan scenārists. Oktobrī pirmizrādi piedzīvoja viņa jaunākā filma – drāma „Nekas mūs neapturēs”.

Indriķis Krams ir biologs, pētnieks un Latvijas Universitātes asociētais profesors. Viņš pēta dažādas ar bioloģiju saistītas tēmas, tostarp putnu, kukaiņu un cilvēku psiholoģiju. Savas karjeras laikā Indriķis Krams bijis autors vairāk nekā 120 zinātniskajiem rakstiem.

Aleksandrs Tonisons (Aleksander Tõnnisson) iespēju kāpt uz lielās skatuves ieguva, uzvarot "TEDxRiga" rīkotajā konkursā Stāstu medības. Viņš ir uzņēmējs un investors no Igaunijas, kurš investējis vairāk nekā 60 tehnoloģiju uzņēmumos. Šobrīd Aleksandrs strādā pie programmas, kas koncentrējas uz jaunuzņēmumu veidotāju personīgo izaugsmi.

Konferences runātāji tiek atklāti pakāpeniski. Līdz šim kā "TEDxRiga 2019" viesi jau izziņoti bērnu psihiatrs Ņikita Bezborodovs, uzņēmēja un piedzīvojumu meklētāja Olga Kotova, sabiedriskais aktīvists Jānis Erts, pārtikas inovatore un pasniedzēja Ilga Gedrovica un zero waste aktīviste Laura Arnicāne. Savukārt par "TEDxRiga 2019" vadmotīvu izvēlēts “Together” jeb “Kopā”, vēršot uzmanību uz to, ka kopā varam īstenot ko diženāku nekā katrs individuāli.

Ar ideju foruma programmu varēs iepazīties mājaslapā tedxriga.com, kur tiek publicēta informācija par runātājiem, soli pa solim atklājot pasākuma bagātīgo piedāvājumu.

Pasākuma oficiālās valodas būs angļu un latviešu, kā arī tiks nodrošināts tulkojums uz latviešu valodu. Biļetes uz pasākumu pieejamas TEDxRiga mājaslapā.

"TEDxRiga" partneri ir "OP Bank", "Paulig", "Laima", "Fazenda", "Printful", Rīgas Ekonomikas augstskola un Latvijas Nacionālā bibliotēka. Informatīvie atbalstītāji: TVNET, "Ir", "JCDecaux". Tuvojoties pasākumam, partneru loks turpina pieaugt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu