"Neste" Lietuvā saņēmusi sodu par maldinošu reklāmu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Lietuvas Konkurences padome par maldinošu reklāmu sodījusi degvielas uzpildes staciju operatoru "Neste Lietuva", paziņojusi Konkurences padome. 

Kompānijai noteikts 8700 eiro sods par Reklāmas likuma pārkāpumu. Konkurences uzraugs secināja, ka uzņēmuma reklāma, kurā "Neste" apgalvo, ka tās degviela ogļskābās gāzes izmešus ļauj samazināt par līdz pat 20%, ir maldinoša. 

Patērētājiem reklāma ļāva uzskatīt, ka "Neste Lietuva" savu pārdoto degvielu salīdzinājusi ar citu mazumtirgotāju piedāvāto degvielu, bet patiesībā "Neste Lietuva" reklamētā degviela salīdzināta nevis ar citiem degvielas veidiem vai citu mazumtirgotāju piedāvāto, bet gan ar minerālu degvielu, kāda patērētājiem Lietuvā nemaz nav pieejama. 

"Vidējais patērētājs varēja uzskatīt, ka "Neste" degviela ir videi draudzīgāka un mazāk piesārņojoša nekā citu tīklu pārdotā degviela. Ja kompānijas reklāma būtu sniegusi detalizētāku informāciju, ka tās degviela ir salīdzināta ar minerālu degvielu, patērētāji varētu veidot citādu viedokli un, visticamāk, būtu izvēlējušies citu uzpildes staciju," teikts Lietuvas Konkurences padomes paziņojumā. 

Padome izmeklēšanu sāka, reaģējot uz Biodegvielas asociācijas sniegto informāciju. 

"Neste Lietuva" 2018.gada nogalē Lietuvā bija 74 pašapkalpošanās degvielas uzpildes stacijas. Kompānija šogad plānojusi atvērt trīs vai četras jaunas. 

Lietuvas Reģistru centrā iesniegtais finanšu pārskats liecina, ka kompānijas peļņa pērn bijusi 5,975 miljoni eiro, kas ir par 5,2% vairāk nekā 2017.gadā, savukārt ieņēmumi pieauguši par 49,3% un pērn bijuši 265,932 miljoni eiro. 

Lietuvas kompānija pilnībā pieder Nīderlandē reģistrētajai kompānijai "Neste Affiliate", kas ietilpst Somijas "Neste Group". 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu