ASV publicē Bagdadi reida video (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

ASV bruņotie spēki publicējuši video fragmentus no operācijas, kurā tika nogalināts teroristu grupējuma "Islāma valsts" līderis Abu Bakrs al Bagdadi.

Melnbaltos, graudainos video preses konferencē demonstrēja ģenerālis Kenets Makenzijs.

Viņš atkārtoja iepriekš ASV amatpersonu aprakstīto notikumu versiju: ASV bruņotie spēki uzbruka ēkai Idlibas provincē Sīrijā, kur Bagdadi tika iedzīts strupceļā zem ēkas esošajos tuneļos un detonēja spridzekļu vesti. Makenzijs norādīja, ka kopā ar Bagdadi bija divi bērni, nevis trīs, kā tika uzskatīts iepriekš.

Makenzijs sacīja, ka ēkā tika nogalinātas četras sievietes, kuras valkāja spridzekļu vestes, un viens vīrietis. Bagdadi uzspridzinājās pats un nogalināja vēl divus bērnus.

Saskaņā ar Makenzija teikto, ēkas ārpusē tika nogalināts nezināms skaits "Islāma valsts" kaujinieku, kuri atklāja uguni uz ASV helikopteriem, norāda BBC.

Pēc reida ASV bruņotie spēki iznīcināja ēku.

Foto: Reuters/ScanPix

Tomēr Makenzijs uzsvēra, ka, neskatoties uz operācijas veidu, ASV bruņotie spēki esot centušies iespēju robežās izvairīties no civiliedzīvotāju upuriem. 

Ģenerālis arī norādīja, ka Bagdadi mirstīgās atliekas tika identificētas ar DNS analīžu palīdzību, salīdzinot tās ar DNS paraugiem, kas tika ievākti 2004.gadā, kad Bagdadi atradās ieslodzījumā Irākā.

Bagdadi mirstīgās atliekas diennakts laikā pēc viņa nāves esot tikušas apglabātas jūrā "saskaņā ar bruņoto konfliktu likumiem".

Makenzijs sacīja, ka ASV bruņotie spēki rēķinoties ar iespēju, ka "Islāma valsts" centīsies sarīkot atriebības uzbrukumu. "Mēs tam esam gatavi," viņš teica.

Foto: Vieta, kur tika nogalināts "Islāma valsts" līderis Abu Bakrs al Bagdadi

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu