"Balta" pēc svētdienas vētras saņēmusi atlīdzību pieteikumus 100 000 eiro apmērā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Risku apdrošināšanas kompānija "Balta", kas ietilpst PZU grupā, pēc svētdienas, 27.oktobra, vētras saņēmusi vairāk nekā 50 apdrošināšanas atlīdzību pieteikumus par kopumā 100 000 eiro, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijas pārstāvji.

Apdrošināšanas kompānijā atzīmēja, ka vētra, kas nedēļas nogalē plosījās Latvijas teritorijā, atlīdzību gadījumu skaita ziņā ir bijusi postošākā rudens vētra pēdējos divos gados. Par nedēļas nogalē vētras laikā īpašumam nodarītajiem bojājumiem "Balta" līdz šim saņēmusi vairāk nekā 50 atlīdzību pieteikumu, un apdrošināšanas atlīdzībām rezervēti 100 000 eiro.

"Atlīdzību pieteikumu statistika liecina, ka spēcīgais vējš visnopietnākos postījumus nodarījis Vidzemē. Esam saņēmuši pa vairākiem atlīdzību pieteikumiem no Valkas, Siguldas, Cēsu, Limbažu un Gulbenes novada. Tāpat vētra nav saudzējusi Kurzemi, kur pieteikumi saņemti no Tukuma un Dobeles novada. Zaudējumu apmērs ir atšķirīgs - galvenokārt spēcīgās vēja brāzmas nodarījušas bojājumus žogiem, namu logiem un skursteņiem, bet ir arī būtiski nopietnāki gadījumi, kur vējš nopostījis pat visu ēkas jumta segumu," teica "Baltas" atlīdzību direktors Ingus Savickis.

Viņš minēja, ka vairākos gadījumos atlīdzību pieteikumos minēti batuti - tie ne tikai sabojāti spēcīgā vēja ietekmē, bet arī bijuši par iemeslu žogu un automašīnu bojājumiem, kam tie uzkrituši virsū, tiekot aizpūsti vējā.

"Vēlreiz vērts atgādināt par vienkāršiem drošības priekšnosacījumiem, kas ļaus izvairīties no nepatīkamiem starpgadījumiem un finansiāliem zaudējumiem. Stipra vēja apstākļos ieteicams automašīnas nenovietot zem kokiem, jo ik gadu pēc vētrām saņemam pieteikumus ne tikai par bojātu īpašumu, bet arī transportlīdzekļu bojājumiem no krītošiem zariem. Savukārt batuti un cits dārza aprīkojums pienācīgi jānostiprina, citādi stiprajā vējā tie var kļūt bīstami gan īpašumam, gan cilvēkiem," teica Savickis.

Jau vēstīts, ka svētdienas vētra Latvijā kopumā radīja lielākos postījumus kopš 2017.gada 12.augusta, kad plosījās spēcīgs pērkona negaiss.

Daudzviet Vidzemē dienvidrietumu un pēc tam rietumu vēja ātrums brāzmās pārsniedza 25 metrus sekundē, Salacgrīvas ostā sasniedzot pat 30 m/s. Oficiālajās novērojumu stacijās stiprākās vēja brāzmas bija 25 m/s Ainažos un Daugavgrīvā, 26 m/s Valkā un 27 m/s Priekuļos. Privātajās meteostacijās reģistrētas brāzmas līdz 25 m/s Alūksnē, 28 m/s Smiltenē un 30 m/s Salacgrīvas ostā.

Kurzemes, Zemgales un Latgales lielākajā daļā vēja maksimālais ātrums brāzmās bija 19-24 m/s, atklātas jūras krastā Kurzemē tas vietām sasniedza 25-27 m/s.

"Balta" ietilpst PZU grupā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu